Τζανακόπουλος: Δεν θα λογοκρίνουμε τον Καψώχα, «η ΝΔ έχει κάνει χειρότερα στην ΕΡΤ»!

ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση και διοίκηση της ΕΡΤ απέφυγαν επιμελώς έστω και να αποδοκιμάσουν τον δημοσιογράφο Σωτήρη Καψώχα για το εμπρηστικό του σχόλιο σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης.

Ερωτηθείς για το εμπάργκο της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επιχείρησε αρχικά να πάρει αποστάσεις από την… «πέτρα του σκανδάλου», τον δημοσιογράφο

– παρουσιαστή της εκομπής «Δεύτερη Ματιά», που έκανε την επίμαχη δήλωση περί ομοιοτήτων της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ με τον λόγο θεωρητικών του φασισμού.

Στη συνέχεια όμως, υπογράμμισε πως η ΝΔ έχει κάνει χειρότερα με την ΕΡΤ, ενώ όπως είπε, δεν μπορούμε και να λογοκρίνουμε τους δημοσιογράφους.

Με άλλα λόγια ο κάθε «στρατευμένος», κατ’ ευφημισμόν δημοσιογράφος μπορεί να χρησιμοποιεί -με την άδεια της κυβέρνησης- τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης για να εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις και να επιτίθεται ανερυθρίαστα με σκαιό και αυθαίρετο τρόπο κατά των πολιτικών της αντιπάλων.

Ο ίδιος ο Σωτήρης Καψώχας στην εκπομπή της Τρίτης αρκέστηκε να πει: «Ουδέν σχόλιο, έχει βγει ανακοίνωση από την ΕΡΤ»

«Η ΝΔ έχει κάνει χειρότερα σε σχέση με την ΕΡΤ, την έχει κλείσει σε ένα βράδυ», επέμεινε στην απάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και όπως συμπλήρωσε, με την απόφαση απόσυρσης όλων των στελεχών της από τις εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης, «δείχνει την αντίληψη της για τον τρόπο με τον οποίο θέλει να τη μεταχειρίζεται».

Κληθείς εξάλλου να αποδοκιμάσει τη δήλωση Καψώχα, ο κ. Τζανακόπουλος το απέφυγε συνειδητά, λέγοντας απλώς ότι ο ίδιος δεν θα έκανε μία παρόμοια δήλωση. «Από εκεί και πέρα», όμως, τόνισε, «δεν θα λογοκρίνουμε τους δημοσιογράφους».

Στον ίδιο τόνο ήρθε και η αντίδραση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη για την απόφαση της ηγεσίας της ΝΔ έναντι της ΕΡΤ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o κ. Ζαχαριάδης κάνει λόγο για αμετανόητη εμμονή της ΝΔ «στο μαύρο του 2013», «ρεβανσισμό και εκδικητικότητα» αντί ουσιαστικής συμβολής στην «προσπάθεια για μια σύγχρονη και αναβαθμισμένη δημόσια τηλεόραση».

Αναβαθμισμένη και διανθισμένη με σχόλια τύπου Καψώχα για το πόσο μοιάζει η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον ιδεολογικό εκπρόσωπο του φασισμού, Σέρτζιο Πανούντσιο!

Οσο για τον αντίστοιχο αποκλεισμό τον οποίο έχει επιβάλει εδώ και εβδομάδες ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης θέλησε να διευκρινίσει ότι αυτό έχει να κάνει με μία τάση του καναλιού του Φαλήρου «να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα», κάτι που όπως είπε, «κανείς δεν μπορεί να το ισχυριστεί για την ΕΡΤ»!

Η Θάτσερ, ο Μάγκρι και το Tea Party

«Θα μπορούσε κανείς να πει και άλλα για τη λογική που διαπερνά τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη, μια λογική ακραία φιλελεύθερη που δεν έχει όμοιο της σε καμία χώρα της Ευρώπης», σχολίασε σε άλλο σημείο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ. Τζανακόπουλος, για να προσθέσει στο ίδιο καταγγελτικό ύφος για τον αρχηγό της ΝΔ:

«Πολλοί λένε ότι αυτή η πολιτική προσομοιάζει στην πολιτική που εφάρμοσε η Θάτσερ στη Μεγάλη Βρετανία στα τέλη της δεκαετίας του 70 και τις αρχές του 80. Και αυτή όμως η εκτίμηση είναι μάλλον επιεικής για τον κ. Μητσοτάκη».

«Αν κάποιος έψαχνε αντίστοιχες πολιτικές εξαγγελίες θα τις έβρισκε μόνο στους ακραίους ρεπουμπλικανικούς κύκλους του Tea Party, αλλά και στο πρόγραμμα του Μάγκρι στην Αργεντική το πρόγραμμα του οποίου αντέγραψε ο Μητσοτάκης», παρατήρησε μεταξύ άλλων.

«Και ο Μάγκρι εξήγγειλε ένα πρόγραμμα μείωσης φόρων στις επιχειρήσεις και το μόνο που κατάφερε είναι να προσφύγει στο ΔΝΤ. Αυτό είναι που θέλει και ο κ.Μητσοτάκης όπως παραδέχθηκε στη ΔΕΘ», κατέληξε στη συγκεκριμένη αναφορά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνοντας τον σχετικό ιχυρισμό του Μαξίμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΡΤ για το εμπάργκο της ΝΔ:

Η ΕΡΤ υποχρεούται εκ του νόμου να καλύπτει με τρόπο αναλογικό τις δραστηριότητες όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ειδικότερα, βάσει του άρθρου 3 του Ν. 4173/2013, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν.4324/2015, προβλέπεται σαφώς ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση «μεριμνά για την παρουσίαση θεμάτων και δραστηριοτήτων πολιτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και των παραγωγικών τάξεων».

Βεβαίως, η Νέα Δημοκρατία δικαιούται να απαγορεύει στους εκπροσώπους της να συμμετέχουν σε ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η απόφαση για την πλήρη ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας. Είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ θα συνεχίσει να καλύπτει τις δραστηριότητες των πολιτικών αρχηγών ακριβώς όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Όσον δε αφορά στα σχόλια για το κόστος των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ, υπενθυμίζεται για μία ακόμη φορά ότι όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι αναρτημένα στη Διαύγεια. Σημειώνεται επίσης, ότι πρόσφατα κατετέθησαν επισήμως στη Βουλή, στο πλαίσιο ερώτησης προς τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, αναλυτικά στοιχεία για τα παραπάνω, καθώς και για το κόστος κάλυψης δραστηριοτήτων των κομμάτων.

The post Τζανακόπουλος: Δεν θα λογοκρίνουμε τον Καψώχα, «η ΝΔ έχει κάνει χειρότερα στην ΕΡΤ»! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζανακόπουλος, Καψώχα, ΕΡΤ,tzanakopoulos, kapsocha, ert