Τρόμος στην Αυστραλία από τις βελόνες στις φράουλες

Μπροστά σε ένα ανεξιχνίαστο σαμποτάζ είναι οι Αρχές στην Αυστραλία μετά από δεκάδες περιστατικά εντοπισμού φρούτων που είναι τρυπημένα με βελόνες ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα στη συσκευασία τους.

Οι καταναλωτές, από την περασμένη εβδομάδα κατά την οποία καταγράφηκε το πρώτο περιστατικό, είναι και αυτοί έντρομοι.

Παρά τις έρευνες και το σεβαστό ποσό που προσφέρεται για όποιον έχει πληροφορίες, οι δράστες του σαμποτάζ παραμένουν άφαντοι.

Ως τώρα έχουν βρεθεί βελόνες σε φράουλες που πωλήθηκαν σε σούπερ μάρκετ σε όλες τις πολιτείες της χώρας. Βρέθηκαν ακόμη σε ένα

μήλο και μια μπανάνα στην περιοχή του Σίδνεϊ, περιστατικά που θεωρούνται από την αστυνομία μεμονωμένα.

Τα πρώτα δείγματα με βελόνες εντοπίστηκαν στο Κουίνσλαντ, χωρίς οι Αρχές να γνωρίζουν ότι οφείλονται σε ένα πρόσωπο ή σε περισσότερα που δρουν μεμονωμένα.

Μια βελόνα σε συσκευασία που πωλήθηκε στο Κουίνσλαντ (AAP/Queensland Police/Handout via REUTERS)

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση ένας άνδρας χρειάστηκε να νοσηλευτεί γιατί κατάπιε μια φράουλα με βελόνα.

Σταδιακά τα περιστατικά εξαπλώθηκαν και σε άλλες πολιτείες, όπως και τρόμος των Αυστραλών.

Τα σούπερ μάρκετ απέσυραν συσκευασίες με φράουλες, με τις Αρχές να ζητούν από τους πολίτες να κόβουν τις φράουλες πριν τις φάνε.

The needle contamination crisis has forced strawberry farmers to begin dumping tonnes of the fruit. Video credit: Stephanie Chheang. Report on 7 News at 6pm. #7News pic.twitter.com/AsdGrB6CGw

— 7 News Brisbane (@7NewsBrisbane) September 18, 2018

Σε κάθε περίπτωση, ο πανικός συμπίπτει με την εποχή της μεγαλύτερης παραγωγής της φράουλας και οι τιμές έχουν πέσει παντού.

Οι παραγωγοί είναι και αυτοί με τη σειρά τους σε απόγνωση: κάποιοι αγοράζουν ανιχνευτές μετάλλων, άλλοι επιλέγουν τη λύση της χωματερής…

The post Τρόμος στην Αυστραλία από τις βελόνες στις φράουλες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα