Λένα Ζευγαρά: «Πίστευα ότι κάποια στιγμή η επιτυχία θα μου χτυπήσει την πόρτα»

14:14 27/10/2019 - Πηγή: People

Μια 27χρονη οικονομολόγος με γνήσια λαϊκή φωνή έμελλε να μαγέψει πλήθος κόσμου, κάνοντας τους ραδιοφωνικούς σταθμούς να αναπαράγουν διαρκώς τα τραγούδια της και τους επιχειρηματίες να επιθυμούν να τη δουν να φιγουράρει στη μαρκίζα τους. Η Λένα Ζευγαρά, έχοντας εμφανιστεί σε δεκάδες μαγαζιά της Θεσσαλονίκης αλλά και της επαρχίας, πήρε την απόφαση να αποδεχτεί την πρόταση του επιχειρηματία Γιάννη Βουτυράκου και να μετακομίσει στην Αθήνα,

προκειμένου να αναλάβει τη διασκέδαση του κοινού στο Tokyo Theater.

Παράλληλα υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με την Panik Records, ενώ πολλοί μιλούν για το next big thing στη λαϊκή μουσική βιομηχανία. «Είμαι στην Αθήνα περίπου ενάμιση μήνα. Δεν έχω καταφέρει να εγκλιματιστώ ακόμα. Για να καταλάβεις, δεν έχει τύχει να βγω ούτε για ένα φαγητό. Τρέχω με τη δουλειά και όλες τις υποχρεώσεις» δηλώνει στο People.

«Είπαμε ότι αυτό το τραγούδι θα ταρακουνήσει την Ελλάδα»

Από μικρή αγαπούσε τη μουσική, ενώ αναπολώντας τα παιδικά της χρόνια στην Καρδίτσα θυμάται: «Έκανα μαθήματα ακορντεόν, αρμόνιου και κιθάρας. Είχα επαφή με τη μουσική, δεν είχα όμως ποτέ την τάση να ασχοληθώ επαγγελματικά. Είχα πάντα την εύνοια των καθηγητών μουσικής, συμμετείχα στη χορωδία, ενώ σε όλες τις γιορτές έλεγα κι ένα τραγούδι μόνη μου εκτός από αυτά που τραγουδούσαμε όλοι μαζί».

Σε ηλικία 18 χρόνων μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη, καθώς περνάει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. «Το πρώτο έτος στη Θεσσαλονίκη, αφιέρωσα όλο τον χρόνο μου στη σχολή. Είχα επηρεαστεί και από το σχολείο, διότι ήμουν μια μαθήτρια που διάβαζε πολύ. Το δεύτερο έτος όμως πήρα την απόφαση να συνεχίσω με τα μαθήματα φωνητικής που έκανα και ως μαθήτρια. Έψαξα στο Ίντερνετ και βρήκα έναν δάσκαλο. Επικοινώνησα μαζί του και κλείσαμε ραντεβού» εξηγεί και συνεχίζει:

«Τον συνάντησα σε ένα στούντιο που είχε πολλά δωμάτια. Μου λέει κάποια στιγμή “Κάνε προπόνηση τα φωνητικά σου, εγώ θα πεταχτώ δίπλα γιατί έχω ένα ραντεβού με έναν κύριο που ψάχνει τραγουδίστρια”. Εγώ ήξερα ότι δεν με προόριζε γι’ αυτό γιατί ήμουν σχετικά μικρή. Στο μεταξύ το κλιματιστικό είχε θέμα, οπότε μου λέει “Άφησε μισάνοιχτη την πόρτα γιατί θα σκάσεις”. Μετά από λίγη ώρα, μου χτυπάει και μου λέει “Ο κύριος που είχα ραντεβού θέλει να σε γνωρίσει. Σε άκουσε και θέλει να σε πάρει για δουλειά, αλλά εγώ του είπα ότι δεν έχεις καμία εμπειρία”. Του ξεκαθάρισα ότι δεν έχω ασχοληθεί ποτέ επαγγελματικά με το τραγούδι και δεν έχω ρεπερτόριο. Εκείνος μου είπε χαρακτηριστικά “Θέλω να τραγουδήσεις στο μαγαζί μου. Θα σε βοηθήσω”. Τελικά συμφωνήσαμε. Το πρώτο μου μεροκάματο ήταν 50 ευρώ και ήμουν πολύ χαρούμενη. Ήταν σε ένα μικρό ταβερνάκι στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Θυμάμαι το τότε αφεντικό μου, τον Βασίλη, να μου λέει “Έχω τρελαθεί με τη φωνή σου”. Πλέον είναι και φίλος μου. Εξαιτίας του τραγούδησα επαγγελματικά» εξομολογείται.

Πήρε το πτυχίο της, ενώ δεν σταμάτησε να πραγματοποιεί ταξίδια στον Έβρο, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, τη Βέροια, τον Βόλο και άλλες επαρχιακές πόλεις, κρατώντας ένα μικρόφωνο και διασκεδάζοντας το κοινό. Η επιτυχία δεν άργησε να της χτυπήσει την πόρτα. «Το “Όνειρα” ήταν το πρώτο κομμάτι που κυκλοφορήσαμε μαζί με τον παραγωγό και συνθέτη των τραγουδιών μου Μιχάλη Τουρατζίδη. «Μια μέρα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι έχει ένα τραγούδι στο συρτάρι του και θέλει να το δοκιμάσουμε. Κατενθουσιαστήκαμε και οι δύο από την πρώτη στιγμή. Είπαμε ότι αυτό το τραγούδι θα ταρακουνήσει την Ελλάδα. Τους στίχους έχουν γράψει ο Βασίλης Καρράς και η Τζένη Τσιτσικοπούλου. Όταν ο Βασίλης Καρράς με άκουσε να το ερμηνεύω, είπε στον Μιχάλη “Εύχομαι να της πάνε όλα καλά. Πιστεύω ότι η μικρή θα σκίσει”».

«Πίστευα στις δυνάμεις μου»

Το πρώτο βήμα είχε γίνει, οι επόμενες όμως κουβέντες και επιλογές κρίθηκαν εκ του αποτελέσματος καθοριστικές. «Μετά το “Όνειρα”, είχαμε μια ιδέα της στιγμής. Ο Μιχάλης σκέφτηκε να πάρουμε όλα τα δικά του κομμάτια, να τα τραγουδήσω και να κάνουμε ένα ποτ πουρί χορευτικό. Του απάντησα θετικά και μου είπε “Πάμε τώρα να το γράψουμε”. Στο μεταξύ, ήρθαν οι μουσικοί γιατί είχαμε ραντεβού για πρόβα. Πήραμε μια κάμερα και με ερασιτεχνική λήψη βγάλαμε το live unplugged που κυκλοφορεί. Τελικά αυτό ήταν που μας έδωσε την ώθηση. Όσον αφορά το “Έλα έλα”, θέλω να σου πω ότι δεν είναι δική μου η πρώτη εκτέλεση αλλά του Βαγγέλη Ζάρα, σε μουσική του Μιχάλη Τουρατζίδη και στίχους της Τζένης Τσιτσικοπούλου. Πήραμε την άδεια, μίλησα και με τον Βαγγέλη και έτσι το κυκλοφορήσαμε».

Το μουσικό παραλήρημα που ακολούθησε δεν είχε προηγούμενο, ωστόσο η ίδια δεν δείχνει έξω από τα νερά της. Είναι σαν να το περίμενε. «Το είχα στο μυαλό μου. Γενικά, πίστευα στις δυνάμεις μου. Δεν θέλω να σου πω ψέματα, ότι δήθεν ήταν κάτι ξαφνικό. Έβλεπα την απήχηση που είχα στον κόσμο κάθε φορά που τραγουδούσα, οπότε πίστευα ότι κάποια στιγμή η επιτυχία θα μου χτυπήσει την πόρτα, απλώς δεν φανταζόμουν την έκταση. Η φράση που χρησιμοποιώ συνέχεια στη ζωή μου είναι “Στόχευσε στο φεγγάρι για να φτάσεις στα αστέρια”. Το προσπαθώ. Μπορεί να πετύχεις και το φεγγάρι, ποτέ δεν ξέρεις» δηλώνει γελώντας.

Γνωρίζοντας ότι ο καθένας εκδηλώνει την αγάπη του με έναν διαφορετικό τρόπο, μου μιλάει για όσα περίεργα της έχουν συμβεί on stage. «Πρόσφατα ήρθε να με ακούσει ένας θαυμαστής που είχε λατρεία με τα τραγούδια μου. Με το που είπα λοιπόν το “Έλα έλα” ξεκίνησε να μου πετάει λουλούδια στο πρόσωπο με πάρα πολλή δύναμη. Πραγματικά εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα αν έπρεπε να νευριάσω ή να γελάσω. Δεν μπορούσα καν να τραγουδήσω γιατί με το που πήγαινα να πω τους στίχους, έρχονταν τα λουλούδια καταπάνω μου. Ένα άλλο περιστατικό που έγινε πριν από έναν χρόνο και το θυμάμαι ήταν όταν ένας θαυμαστής έπεσε στα γόνατα και μου έκανε πρόταση γάμου στην πίστα. Του είπα “Σ’ ευχαριστώ πολύ, δεν μου έχουν ξανακάνει πρόταση γάμου, όμως η απάντηση είναι όχι”».

«Όταν ο Μουτσινάς έπαιξε το τραγούδι μου στην εκπομπή, το Instagram πήρε φωτιά»

Τη στιγμή που πολλοί έχουν ακούσει τη Λένα σε κάποια πίστα της Βόρειας Ελλάδας, στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου τους ή στο ΥouΤube, o Νίκος Μουτσινάς φρόντισε προκειμένου να αρχίσει να ακούγεται και στα τηλεοπτικά πλατό. Πώς αντέδρασε όμως η ίδια όταν είδε τον γνωστό παρουσιαστή να χορεύει μαζί με τη Ματίνα Νικολάου τις επιτυχίες της;

«Δεν είδα την πρώτη εκπομπή. Πιστεύω ότι αν την έβλεπα, θα πάθαινα σοκ. Μου το είπαν. Ξαφνικά το Instagram μου πήρε φωτιά. Μου έστελναν μηνύματα οι followers. “Μπες και δες τον Μουτσινά τι έχει κάνει. Πρέπει να του στήσεις άγαλμα”. Λατρεύω τον Νίκο και τον ευχαριστώ από καρδιάς».

Εκτός από τη μουσική, ξεχωριστή θέση στην καρδιά της κατέχει και ο έρωτας: «Επιδιώκω πάντα να είμαι ερωτευμένη. Βλέπω πολλές ταινίες της Disney και μου αρέσει ο τρόπος που απεικονίζουν τον έρωτα με καρδούλες στα μάτια. Ο έρωτας σε κάνει καλύτερο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο της προσφοράς. Θέλεις να δίνεις, να βλέπεις χαμόγελα. Τα έχω, λοιπόν, καλά με τον έρωτα».

Μπορεί να βλέπεις μπροστά σου μια νεαρή τραγουδίστρια έτοιμη να κατακτήσει τις αθηναϊκές πίστες με το ταλέντο και τον δυναμισμό της, ωστόσο παραδέχεται πως είναι ιδιαίτερα ευσυγκίνητη. «Κλαίω εύκολα. Πιστεύω ότι έχω πολλές ευαίσθητες χορδές μέσα μου. Αγαπώ επίσης τις κινήσεις ανθρωπιάς και θέλω να συμμετέχω σε οποιαδήποτε φιλανθρωπική εκδήλωση. Όπως λένε “όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη”, έτσι κι εγώ λέω “όπου φιλανθρωπικό και η Ζευγαρά πρώτη”».

Οι εμφανίσεις της στο Tokyo Theater θα συνεχιστούν σίγουρα μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ όπως αποκαλύπτει «Θα κάνω περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Πάτρα, Ρόδος, Θεσσαλονίκη είναι μερικοί από τους άμεσους προορισμούς μου, ενώ θα πάω και στη Γερμανία». Πριν προλάβω να τη ρωτήσω πώς καταφέρει να είναι συνεπής σε ένα τόσο απαιτητικό πρόγραμμα, σπεύδει να μου πει γελώντας «Να ’ναι καλά η μανούλα και η φροντίδα της».

Φωτογραφίες: Στέφανος Παπαδόπουλος

Πηγή: People

Keywords
επιτυχια, ευχαριστώ πολύ, θεσσαλονικη, αθηνα, tokyo, big, people, αλεξανδρουπολη, κομοτηνη, βεροια, ελλαδα, live, unplugged, stage, instagram, σοκ, disney, προσφορες, πατρα, ροδος, ρωτήσω, βασιλικος γαμος, Καλή Χρονιά, φωτια, instagram, αδεια, βημα, γαμος, δουλεια, ζαρα, θεμα, λουλουδια, μουσικη, περιεργα, προγραμμα, ραδιοφωνο, ταινιες, τηλεφωνο, τραγουδια, ψεματα, ωθηση, ωρα, people, αγαπη, ακορντεον, απηχηση, φαγητο, γινει, δευτερο, δυναμη, δικη, δειχνει, δωματια, εγινε, ευκολα, ευρω, ειμαι ερωτευμενη, ειπαν, ειπε, επρεπε, ετος, ευνοια, ευχαριστώ πολύ, ζωη, ζωη μου, ιδεα, ιδια, ηλικια, ιντερνετ, καρδιτσα, ληψη, ματια, μηνυματα, μικρο, μυαλο, νικο, νικος μουτσινας, παντα, παιδικα, πορτα, πτυχιο, ραντεβου, ρωτήσω, σιγουρα, συνεχεια, σοκ, σχολειο, ταξιδια, ταση, τμημα, τραγουδιστρια, φεγγαρι, φωνη, φορα, χαρα, αφεντικο, big, disney, ειπαμε, εμφανισεις, ετοιμη, ιδιαιτερα, κομματι, καρδια, μπροστα, stage, tokyo, θελω να, θετικα, unplugged, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα