Πέθανε η γαλλίδα τραγουδίστρια Φρανς Γκαλ

19:44 7/1/2018 - Πηγή: Protagon

Η γαλλίδα τραγουδίστρια Φρανς Γκαλ απεβίωσε το πρωί της Κυριακής σε ηλικία 70 ετών, όπως ανακοίνωσε η υπεύθυνη Επικοινωνίας της, Ζενεβιέβ Σαλαμά.

Η Γκαλ έπασχε από καρκίνο και νοσηλευόταν από τα μέσα Δεκεμβρίου 2017 στο Aμερικανικό Nοσοκομείο του Νεϊγί, κοντά στο Παρίσι, εξαιτίας μιας σοβαρής λοίμωξης, όπως είχε ανακοινωθεί.

Εγινε ευρέως γνωστή στο γαλλικό κοινό σε ηλικία μόλις 16 ετών, όταν κυκλοφόρησε το single «Don’t Be So Stupid», το οποίο πούλησε 200.000 αντίτυπα.

Γνωστή από την επιτυχία

«Poupée de cire, poupée de son», με την οποία το 1965 εκπροσώπησε το Λουξεμβούργο στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, όπου και κατέκτησε την πρώτη θέση, η Γκαλ είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού αμέσως μετά τον θάνατο του επίσης μουσικού συζύγου της, Μισέλ Μπερζέ, το 1992, σε ηλικία 44 ετών, από έμφραγμα.

Το 1988 κατέκτησε την πρωτιά στα charts πολλών χωρών με την τεράστια επιτυχία της, «Ella, elle l’a», η οποία εξυμνεί την Ελα Φιτζέραλντ.

Εγινε διάσημη στη Γαλλία κατά τη δεκαετία του ‘60 τραγουδώντας τραγούδια όπως το «Les Sucettes» του Σερζ Γκενσμπούρ, ενώ πολλές επιτυχίες της κατέκτησαν και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή μετά τον θάνατο της κόρης της Πολίν, το 1997, από κυστική ίνωση, αλλά το 2015 επανεμφανίστηκε υπογράφοντας το λιμπρέτο στο μιούζικαλ «Résiste», σε μουσική και στίχους του εκλιπόντος συζύγου της. Με τον Μπερζέ απέκτησε και έναν γιο, τον Ραφαέλ, ο οποίος επίσης ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική.

France Gall a traversé le temps grâce à sa sincérité et sa générosité. Elle laisse des chansons connues de tous les Français et l'exemple d'une vie tournée vers les autres, ceux qu'elle aimait et ceux qu'elle aidait.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) January 7, 2018

Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε την αντίδραση προσωπικοτήτων που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία, από τον πολιτικό, τον καλλιτεχνικό και τον δημοσιογραφικό χώρο. «Η Φρανς Γκαλ διαπέρασε τον χρόνο χάρη στην ειλικρίνεια και τη γενναιοδωρία της. Αφησε τραγούδια γνωστά σε όλους τους Γάλλους και το παράδειγμα μιας ζωής στραμμένης στον συνάνθρωπο, σε εκείνους που αγαπούσε και αυτούς που βοηθούσε», έγραψε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

France Gall fut l'une des icônes de la chanson française. Elle s'en est allée, rejoignant Michel Berger. Qu'elle repose en paix. pic.twitter.com/qhWDDl1yzf

— Gérard Depardieu (@DepardieuG_) January 7, 2018

«Η Φρανς Γκαλ υπήρξε εμβληματική φιγούρα του γαλλικού τραγουδιού. Εφυγε να ξανασυναντήσει τον Μισέλ Μπερζέ. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», σημείωσε ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

Ton cœur est gravé dans tes chansons… pour l’éternité. Adieu poupée de cire #FranceGall

— ᴀᴍɪʀ (@Amir_Off) January 7, 2018

Η τραγουδίστρια Λάρα Φαμπιάν σχολίασε: «Είχε ένα πλεόνασμα ψυχής, αυτή την αδιαμφισβήτητη γοητεία, αυτή τη μικρή φλόγα», ενώ ο τραγουδιστής Αμίρ, που είχε επίσης λάβει μέρος στη Eurovision το 2016, σχολίασε: «Η καρδιά σου εγγράφηκε στα τραγούδια σου για πάντα. Αντίο, poupee de cire» («Αντίο κούκλα από κερί» – από τον τίτλο του κομματιού με το οποίο είχε διαγωνισθεί η εκλιπούσα).

Quelle immense tristesse…#RIPFranceGall pic.twitter.com/tUYRZgG4EI

Nikos Aliagas (@nikosaliagas) January 7, 2018

Αντίστοιχα, ο Νίκος Αλιάγας έγραψε για την τεράστια θλίψη που νιώθει για αυτή την είδηση.

The post Πέθανε η γαλλίδα τραγουδίστρια Φρανς Γκαλ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα