Το υπουργείο Πολιτισμού για τον επαναπατρισμό των αρχαιοτήτων από τη Νέα Υόρκη

18:10 7/1/2018 - Πηγή: Protagon

Τον επαναπατρισμό των ελληνικών αρχαιοτήτων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι και το γραφείο του μεγιστάνα Μάικλ Στάινχαρντ, ετοιμάζεται να διεκδικήσει το υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο, βρίσκεται ήδη σε αναμονή των επίσημων στοιχείων από τις αμερικανικές Αρχές ώστε να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες για των επαναπατρισμό των ελληνικών αρχαιοτήτων με τεκμηριωμένη την παράνομη διακίνησή τους.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι από τον προηγούμενο μήνα υπήρξε στενή συνεργασία των αμερικανικών αρχών με τις αρμόδιες

υπηρεσίες του υπουργείου για την ανταλλαγή όλων των απαραίτητων στοιχείων σε σχέση με την ταύτιση ενός αρχαίου αντικειμένου (αττικής λευκής ληκύθου) που περιλαμβάνεται στα κατασχεθέντα αντικείμενα.

Η αξία της λευκής αρχαιοελληνικής λήκυθου, που χρονολογείται από τον πέμπτο αιώνα π.Χ., εκτιμάται ότι αγγίζει ή και ξεπερνά τα 380.000 δολάρια.


Η λήκυθος του 5ου αι. π.Χ.

Στο σπίτι του Στάινχαρντ κατασχέθηκαν επίσης αντικείμενα πρωτοκορινθιακής περιόδου που απεικονίζουν μια κουκουβάγια και μια πάπια, αξίας περίπου 250.000 δολαρίων.

Τα αντικείμενα αγοράστηκαν τα τελευταία 12 χρόνια με το συνολικό κόστος κτήσης τους να ανέρχεται σε 1,1 εκατ. δολάρια.

The post Το υπουργείο Πολιτισμού για τον επαναπατρισμό των αρχαιοτήτων από τη Νέα Υόρκη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα