Γιατί θα είναι μαύρη η νύχτα στις Χρυσές Σφαίρες

19:38 7/1/2018 - Πηγή: Protagon

Σε χρόνο ρεκόρ έγινε η must ενδυματολογική επιλογή για τις Χρυσές Σφαίρς. Ενας μικρό μαύρο νουμεράκι για να φορεθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Αλλά όσο γιγαντώνεται η έκφραση στήριξης στα εκατοντάδες θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης στο Χόλιγουντ, τόσο και οι στυλίστες των κινηματογραφικών αστέρων τραβούν τα μαλλιά τους.

Γιατί; Επειδή από ό,τι φαίνεται δεν υπάρχουν πια αρκετά μαύρα σύνολα για να προτείνουν στους αστέρες – πελάτες τους.

Η τελετή απονομής τη Δευτέρα στο Μπέβερλι Χιλς αναμένεται ότι θα

εξελιχθεί σε βήμα διαμαρτυρίας κατά του μισογυνισμού που σάρωσε το Χόλιγουντ από τότε π ου αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο της σεξουαλικής κακοποίησης με πρωταγωνιστές τον Χάρβι Γουάινστάιν και άλλους.

Σχεδιαστές και στυλίστες βρίσκονται στον παροξυσμό της τελευταίας στιγμής: «Πολεμάμε για τα ίδια μαύρα φορέματα», εξηγεί ο στυλίστας της Μαράια Κάρι.

Ο επί 30 και πλέον χρόνια hair stylist της Οπρα Γούινφρι, Αντρε Γουόλκερ, περιγράφει τη φρενίτιδα των αλλαγών της τελευταίας στιγμής εξαιτίας της ζήτησης για μαύρο: « Αν φορέσεις ένα μαύρο φόρεμα είναι σχετικά απολό, οπότε μπορείς να παίξεις με το μαλλί σου. Η Οπρα λαμβάνει τις αποφάσεις της ανάλογα με πολλά πράγματα. Αν πιστεύει σε κάτι πολύ θα βγει και θα το πει, το στηρίξει».

Δεκάδες πρωτοκλασάτες ηθοποιοί έχουν δεσμευθεί ότι θα φορέσουν μαύρα την επαύριο του σκανδάλου Γουάινστάιν. Αλλα ο Γουόλκερ κάλεσε τις υποστηρίκτριες του «Μe Too» κινήματος να μην καταδικάσουν όσους και όσες δεν ακολουθήσουν. Ανάμεσά τους φημολογείται πως είναι η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και η Αλίσια Βικαντερ.

Η Οπρα Γουίνφρι θα λάβει το βραβείο Cecil B. DeMille, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς της και όσων έχει επιτύχει στην πολυετή καριέρα της, ενώ αναμένεται να κάνει και την κύρια ομιλία της βραδιάς που ως βασικό θέμα θα έχει το σκάνδαλο που συγκλόνισε το Χόλιγουντ και ευρύτερα τον κόσμο του θεάματος.

Η παρουσιάστρια συνέβαλε επίσης στη δημιουργία και οργάνωση της ομάδας «Time’s Up», η οπο ία έχει ήδη καταφέρει να συγκεντρώσει 14 εκατ δολ., υπο τη μορφή fund, για τη στήριξη των θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης.

Στην ομάδα συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Ρις Γουίδερσπουν, Εμα Στόουν κ.α.. Η πρωτοβουλία Time’s Up, ξεκίνησε με μία ανοικτή επιστολή υπογεγραμμένη από εκατοντάδες γυναίκες του χώρου, συμπεριλαμβανομένων των Ασλεϊ Τζουντ, Εύα Λονγκόρια, Αμέρικα Φερέρα, Ρασίντα Τζόουνς και πολλές άλλες, καθώς και την παραγωγό Σόντα Ράιμς των μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών Grey’s Anatomy και Scandal (φωτογραφία κάτω).

Ορισμένες ηθοποιοί και στυλίστες ζήτησαν επίσης από τις εταιρείες – μάρκες με τις οποίες έχουν οικονομικά συμβόλαια για τις εμφανίσεις τους στο κόκκινο χαλί, να δώσουν τα χρήματα που προβλέπουν οι σχετικές συμφωνίες σε φιλανθρωπικές δωρεές, ενισχύοντας πρωτοβουλίες όπως το fund του Time’s Up.

Tη βραδιά της τελετής οι παρουσιαστές και οι υποψήφιοι για τις Χρυσές Σφαίρες θα φορούν ειδικά σήματα της Time’s Up στο πέτο τους.

Οι περισσότεροι πάντως θα ντυθούν στα μαύρα, με τους «τολμηρούς» που θα επιμείνουν στο χρώμα για την ενδυματολογική τους επιλογή να είναι σαφώς μειοψηφία. Και αυτό γιατί όλοι γνωρίζουν ότι αν κάποιες από τις σταρ «ψηφίσουν» τελικά χρώμα θα αποτελέσουν και αιτία συζήτησης.

Ετσι από ό,τι φαίνεται όλα προβλέπονται μαύρα (από ενδυματολογικής άποψης) στις Χρυσές Σφαίρες, με τους στυλίστες να έχουν μπροστά τους άλλη μία μακρά νύχτα αγρύπνιας, αναζητώντας λύσεις που θα κάνουν τις σταρ της μεγάλης οθόνης να ξεχωρίσουν ακόμα και ντυμένες στα μαύρα.

Όσο για το Οσκαρ, γενική εκτίμηση είναι ότι ενδυματολογική δήλωση διαμαρτυρίας θα λάβει τέλος στις Χρυσές Σφαίρες και τα βραβεία της Ακαδημίας θα διατηρήσουν τη λαμπερή -και πολύχρωμη- αίγλη τους.

The post Γιατί θα είναι μαύρη η νύχτα στις Χρυσές Σφαίρες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα