Νέα «συμμορία των μάγων» στη Βαρκελώνη

15:14 7/1/2018 - Πηγή: Protagon

Στα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα μία ντουλάπα ανοιγοκλείνει τα φύλλα της, ανυπομονώντας να φιλοξενήσει τα ρούχα της δουλειάς του Φιλίπε Κοουτίνιο. Με αυτό το ευφάνταστο βιντεάκι ο καταλανικός σύλλογος ανήγγειλε στα social media τη συμφωνία του με τη Λίβερπουλ για την απόκτηση του 25χρονου βραζιλιάνου επιτελικού μέσου. Πρόκειται για την ακριβότερη μετεγγραφή στο ισπανικό ποδόσφαιρο και τη δεύτερη πιο δαπανηρή παγκοσμίως, πίσω από εκείνη του Νεϊμάρ που το περασμένο καλοκαίρι

εγκατέλειψε την Μπαρτσελόνα για την Παρί Σεν Ζερμέν.

@Phil_Coutinho!
Bem-vindo! Welcome! Benvingut! ¡Bienvenido!

#BeBarça #ForçaBarça pic.twitter.com/NnQDY3CD0C

FC Barcelona (@FCBarcelona) January 6, 2018

Τα 220 εκατομμύρια ευρώ που ήταν η ρήτρα του Νεϊμάρ, οι «Μπλαουγκράνα» τα ξόδεψαν, ήδη, με το παραπάνω. Πριν από μερικούς μήνες κατέβαλαν στην Ντόρτμουντ 105 εκατ. ευρώ για τον Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στις 16 Σεπτεμβρίου και έμεινε για σχεδόν τέσσερις μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Επέστρεψε, δειλά – δειλά, την περασμένη εβδομάδα, στον αγώνα του Κυπέλλου Ισπανίας με τη Θέλτα στο Βίγκο. Και τώρα, θα πληρώσουν για τον Κοουτίνιο 120 εκατομμύρια ευρώ, κι άλλα 40 με τη μορφή μπόνους για την επίτευξη στόχων. Το νέο τους απόκτημα θα υπογράψει συμβόλαιο πεντέμισι ετών, με ρήτρα αποδέσμευσης στα 400 εκατ. ευρώ και ετήσιες αποδοχές γύρω στα 15 εκατ. ευρώ.

Οπως παρατηρεί η Marca, εάν αθροίσουμε και τα ποσά που δόθηκαν για τον Παουλίνιο, τον Σεμέδο, τον Ντεουλοφέου και τον Μάρλον, η Μπαρτσελόνα έχει δαπανήσει -στο σύνολο- σχεδόν 320 εκατομμύρια ευρώ για νέους παίκτες (τη σεζόν 2017-2018), υπερβαίνοντας κατά πολύ τα 258 εκατ. ευρώ που είχε ξοδέψει η Ρεάλ Μαδρίτης το 2009-2010, όταν απέκτησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Κακά.

ICYMI…
(As if! )
#BeBarçahttps://t.co/Z95VV18J5e

FC Barcelona (@FCBarcelona) January 7, 2018

Η Μπαρτσελόνα τα κατάφερε περίφημα -όλον αυτόν τον καιρό- και χωρίς τον 21χρονο Ντεμπελέ, που ήρθε στο «Καμπ Νου» για να αντικαταστήσει τον Νεϊμάρ. Στην Ισπανία έχει, σχεδόν, εξασφαλίσει το Πρωτάθλημα, ενώ στο Champions League κατέκτησε την πρώτη θέση του ομίλου της. Χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις του Λιονέλ Μέσι και τη σοφή διαχείριση του Ερνέστο Βαλβέρδε, η απουσία ενός ποδοσφαιριστή που κόστισε 105 εκατ. ευρώ πέρασε απαρατήρητη. Είναι λογικό, οι αντίπαλοί της να τρομάζουν στην ιδέα του πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει, τώρα που ο Ντεμπελέ επιστρέφει και ο Κοουτίνιο έρχεται να πάρει τη θέση του στον γαλαξία των «αστέρων» της, δίπλα στον Μέσι και τον Λουίς Σουάρες.

@Phil_Coutinho and @LuisSuarez9

Keywords
Τυχαία Θέματα