Υψηλό εμπόδιο για Κόροιβο

Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Κόροιβο ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της αυριανής (Σάββατο) 20ης αγωνιστικής, με το ενδιαφέρον για την άνοδο να κορυφώνεται καθώς βρισκόμαστε επτά στροφές πριν το τέλος. Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας και οι συναντήσεις σε Ζωγράφου, Μετς και Ηράκλειο, ενώ ΑΕΚ και Καβάλα

έχουν θεωρητικά εύκολο έργο. Αναλυτικά:

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Στο Ιβανώφειο ξεπροβάλει ένα υψηλό εμπόδιο στα σχέδια του Κόροιβου να διατηρηθεί στη προνομιούχο δεύτερη θέση. Η ομάδα της Ηλείας δοκιμάζεται κόντρα στον Ηρακλή, σε ένα ματς κομβικής σημασίας για το μέλλον της, καθώς στη παρούσα φάση απαγορεύονται τα... στραβοπατήματα. Ο Ηρακλής δεν έχει κανένα βαθμολογικό άγχος, από τη στιγμή που έχει εξασφαλισμένη τη σωτηρία του, γεγονός που τον καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο. Ο Κόροιβος καλείται να δείξει χαρακτήρα και την απαραίτητη συγκέντρωση αν θέλει να συνεχίσει να έχει το... πάνω χέρι για την άνοδο. Χωρίς προβλήματα και απουσίες οι δύο ομάδες.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ - ΨΥΧΙΚΟ: Αθηναϊκό ντέρμπι με μονόπλευρο ενδιαφέρον στο κλειστό του Ζωγράφου. Ο Φιλαθλητικός που "καίγεται" για βαθμούς, υποδέχεται το απογοητευμένο και προερχόμενο από πέντε σερί ήττες Ψυχικό, που μοναδικό του κίνητρο πλέον είναι να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και θα αναζητήσουν με όλες τις δυνάμεις την 8η φετινή τους νίκη, προκειμένου να απομακρυνθούν από τον υποβιβασμό. Με λίγα λόγια, το Ψυχικό έχει τη ποιότητα και το υλικό να πάρει τη νίκη, όμως ο Φιλαθλητικός έχει το κίνητρο. Αμφίβολη από πλευράς φιλοξενούμενων η συμμετοχή του τραυματία Σκουλούδη.

ΟΦΗ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Τη νίκη η οποία θα του εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό τη παραμονή του στην Α2 αναζητά ο ΟΦΗ στο κλειστό του Ηρακλείου κόντρα στον Αρκαδικό. Οι Κρητικοί ποντάρουν στην έδρα τους και στη συμπαράσταση του κόσμου τους για να επιστρέψουν στις επιτυχίες και να αποφύγουν τις περιπέτειες. Ο Αρκαδικός είναι πιο... άνετος βαθμολογικά, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι εξασφαλισμένος, γι' αυτό και το ματς είναι σημαντικό και γι' αυτόν. Οι δύο ομάδες μας έχουν συνηθίσει σε θεαματικό μπάσκετ και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μια άκρως αμφίρροπη αναμέτρηση.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΛΑΥΡΙΟ: Στη Βέροια, ο Φίλιππος κοντράρεται με το Λαύριο, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν με 9 νίκες η κάθε μία. Θεωρητικά καμία τους δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό, όμως χρειάζονται μια ακόμη επιτυχία για να είναι εξασφαλισμένοι. Αυτό θα προσπαθήσουν να πετύχουν στο αυριανό ματς, με τους γηπεδούχους να έχουν ένα μικρό προβάδισμα, αλλά και καλύτερη ψυχολογία μιας και προέρχονται από "διπλό" στις Σέρρες. Πρόβλημα για το Λαύριο ο οι τραυματισμοί των αρχισκόρερ της ομάδας, Σάκη Γιαννακόπουλου και Γιάννη Κακιούζη, η συμμετοχή των οποίων είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Με στόχο τη νίκη, η οποία θα εξαλείψει κάθε κίνδυνο και θα "δέσει" για τα καλά την παραμονή στην Α2, το Παγκράτι υποδέχεται στο Μετς τον Ερμή Λαγκαδά. Με τη στήριξη των φίλων τους, οι "ροσονέρι" φιλοδοξούν να φτάσουν στις 11 νίκες και να συνεχίσουν πλέον χωρίς άγχος στο πρωτάθλημα. Ο Ερμής είναι σε σαφώς πιο δύσκολη θέση, καθώς κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα είναι "τελικός". Οι "πράσινοι" παρά τα προβλήματα τους, αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη για τη νίκη, μιας και τα περιθώρια έχουν στενέψει απελπιστικά και χρειάζονται ένα μεγάλο "διπλό". Ηλιάδης και Τρτιτς είναι ανέτοιμοι λόγω τραυματισμών όμως αναμένεται να... σφίξουν τα δόντια και να αγωνιστούν. Από το Παγκράτι εκτός μάχης είναι οι Δέδες και Ψαρόπουλος, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του ανέτοιμου Πετρόπουλου.

ΑΕΚ - ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ: Στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό της Ζωφριάς, η ΑΕΚ φιλοξενεί τους Ικάρους Σερρών και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Η πρωτοπόρος Ένωση βαδίζει με σταθερά βήματα στην επιστροφή της στην Α1 και έστω και χωρίς τον τραυματία Νίκολιτς, είναι το μεγάλο φαβορί. Οι Ίκαροι με καταρρακωμένη ψυχολογία μετά την εντός έδρας ήττα από τον Φίλιππο, θα διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες τους αναλογούν, έχοντας όμως το μυαλό τους περισσότερο στον "τελικό" που ακολουθεί με τον ΟΦΗ και θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τη σωτηρία.

ΚΑΒΑΛΑ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Κάθε απώλεια από εδώ και πέρα είναι καταστροφική και αυτό το γνωρίζουν καλά στη Καβάλα. Στο κλειστό της Καλαμίτσας οι "αργοναύτες" φιλοξενούν την ουραγό Αγία Παρασκευή και θα προσπαθήσουν αν "καθαρίσουν" γρήγορα το παιχνίδι και να αποφύγουν δύσκολες καταστάσεις, κόντρα σε μια υποβιβασμένη μεν, αλλά αξιόμαχη ομάδα. Παράλληλα, οι γηπεδούχοι θα έχουν και το... αυτί στο Ιβανώφειο, ευχόμενοι στραβοπάτημα του Κόροιβου προκειμένου να τον πιάσουν στη δεύτερη θέση. Πλήρης οι γηπεδούχοι σε αντίθεση με την "Αγία" η οποία θα παραταχθεί αποδεκατισμένη αφού δεν θα αγωνιστούν οι Θ. Βασιλόπουλος, Νικολαίδης, Ζερβός και Άρχος.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα