"Το καλύτερο αποτέλεσμα"

"Η ενότητα των ΚΑΕ είναι το σημαντικότερο κέρδος απ’ το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που είχε ως αποτέλεσμα την έναρξη της φετινής Basket League ΟΠΑΠ με μία εβδομάδα καθυστέρηση.
Είναι σημαντικότερο και από το γεγονός ότι πετύχαμε να πάρουν οι ομάδες τα χρήματα που δικαιούνται. Χρήματα τα οποία θα τις βοηθήσουν να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητά τους και

κατά συνέπεια μία αξιοπρεπή παρουσία στο πρωτάθλημα".

Συνέντευξη στη μεταμεσονύκτια εκπομπή του Σωτήρη Γεωργίου στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, παραχώρησε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης. Μεταξύ άλλων επισήμανε:

- Για τις συνθήκες στο ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ:
"Δεν γίνεται σε καμία περίπτωση να είναι όλοι ευχαριστημένοι από την κατάσταση που υπάρχει, όμως, πιστέψτε με, κάνουμε ως διοίκηση μεγάλο αγώνα για να βελτιωθούν τα οικονομικά και να μπορέσουν όλοι οι σύλλογοι να έχουν έσοδα.

Πολλές από τις ομάδες, όπως ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, έχουν ήδη ξεκινήσει να αποπληρώσουν τα χρέη παλιότερων ετών και καταλαβαίνω ότι γι' αυτούς είναι ακόμα πιο δύσκολο. Εγώ από τη μεριά μου οφείλω να κρατήσω όσο το δυνατόν τις ομάδες ενωμένες, αλλιώς το καράβι θα βουλιάξει και αυτό δεν συμφέρει πραγματικά κανέναν.

Κάνουμε προσπάθεια να έρθουμε σε επαφή με εταιρείες που θέλουν να βοηθήσουν μέσω του τμήματος μάρκετινγκ που έχουμε συστήσει, αλλά θα χρειαστεί κάποιος χρόνος. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, μακάρι να μπορούσα να κάνω περισσότερα.

Με τον ΟΠΑΠ, για παράδειγμα, έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία και προσπαθούμε να κάνουμε και άλλες ανάλογες επαφές, όμως θέλουν χρόνο. Επαναλαμβάνω, πάνω από όλα χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι.

Ξέρω ότι οι διοικήσεις των ΚΑΕ έχουν χαράξει ιδιαίτερα συνετή οικονομική πολιτική και αυτό είναι προς τιμήν τους, αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Για το θέμα των αδειοδοτήσεων είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε το όποιο νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει, ειδικά σε θέματα φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Πλέον, οι ΚΑΕ είναι πιο συμμαζεμένες και βασική μας επιδίωξη είναι να παραμείνουν όλες οι ομάδες στο πρωτάθλημα μέχρι τέλους.

Ο ΕΣΑΚΕ έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και δεν είναι όλα στη διακριτική του ευχέρεια. Υπάρχουν θέματα, για τα οποία αποφασίζει ο Αθλητικός Δικαστής, το κράτος και άλλοι παράγοντες.

Έχουμε ένα πρωτάθλημα με αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση της ελληνικής περιφέρειας, με τον Κολοσσό -που είναι ομάδα η οποία έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής και αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με το γήπεδο, για το οποίο η Πολιτεία οφείλει να δώσει λύση, θα έπαιζε στην Ευρώπη- το Ρέθυμνο, την Καβάλα, την Πάτρα".

- Για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την αναβολή έναρξης:
"Το πρώτο ζήτημα είχε να κάνει με την κατάθεση μίας πρότασης απ' την πλευρά της ΕΡΤ, η οποία θα ικανοποιούσε τις ομάδες. Εν συνεχεία, υπήρχε το θέμα των εγγυήσεων για τον τηλεοπτικό χρόνο και τέλος ο τρόπος που θα γινόταν οι μοιρασιά ανάμεσα στους δύο μεγάλους (Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό) και τις υπόλοιπες 12 ομάδες.

Για το πρώτο σκέλος πρέπει να επισημάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα