Ανάλυση Πέμπτης

ΤΣΣΚΑ
Προπονητής: Ετόρε Μεσίνα (νέος)
ΗΡΘΑΝ: Τζάκσον (πλέι μέικερ, 10 π, 4 ας, Μπιλμπάο), Ουίμς (φόργουορντ, 18 π, 7 ρ, Ζαλγκίρις), Έρσεγκ (φόργουορντ, 10 π, 3 ρ, Μπεσίκτας), Νίκολας (περιφερειακός, 8 π, 2 ρ, Μιλάνο), Μίτσοφ (φόργουορντ, 8 π, 3 ρ, Καντού),

ΕΦΥΓΑΝ: Ντάριους Λαβρίνοβιτς (σέντερ, 5 π, 3 ρ, Ζαλγκίρις), Κιριλένκο (φόργουορντ, 20 π, 10 ρ, Μπρούκλιν), Σβεντ (περιφερειακός, 14 π, 3 ας, Μινεσότα), Γκόρντον (πλέι μέικερ, 8 π, 3 ας, Γαλατά), Μέχια (φόργουορντ, 3 π, 2 ρ, Μπάνβιτ), Σισκάουσκας (περιφερειακός, 7 π, 3 ρ, σταμάτησε)

Η ΤΣΣΚΑ

ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει την απώλεια του τίτλου πέρσι που ήταν το ακλόνητο φαβορί έχοντας μια εξαιρετική ομάδα. Φέτος λοιπόν ξέροντας ότι το μεγάλο πρόβλημα ήταν ο προπονητής, πήρε μετά τον Ομπράντοβιτς τον καλύτερο που υπήρχε στην αγορά αφού και φέτος έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ της διοργάνωσης. Έτσι είχαμε την μεγάλη επιστροφή του Ετόρε Μεσίνα που είχε φτιάξει την αυτοκρατορία της "αρκούδας".

Όμως η ΤΣΣΚΑ δεν κράτησε τους δύο καλύτερούς της παίκτες τους Κιριλένκο και Σβεντ που πήγαν στο ΝΒΑ. Οι παίκτες που πήρε δεν είναι ανάλογου και είναι άγνωστο πόσο θα ταιριάξει ο Μεσίνα με προσωπικότητες όπως οι Τεόντοσιτς και Ουίμς που μάλιστα δεν παίζουν και άμυνα που ο ιταλός τεχνικός είναι ο μεγαλύτερος οπαδός της! Με τα κορμιά που έχει και τον Μεσίνα στον πάγκο θα δέχεται δύσκολα 60π, αλλά θέλει χρόνο και ηρεμία στην περιφέρεια. Ασφαλώς πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ
Προπονητής: Αλεξάντερ Τζίκιτς (από 2011)
ΗΡΘΑΝ:  Ραντόσεβιτς (σέντερ, 4 π, 2 ρ, Μιλάνο), Μπλουμς (περιφερειακός, 10 π, 3 ρ, Μπιμπάο), Ιβάνοφ (σέντερ, 13 π, 8 ρ, Μοντεγκρανάρο),

ΕΦΥΓΑΝ: Ρόμπερτς (σέντερ, 9 π, 5 ρ, Μπάγερν), Ράις (πλέι μέικερ, 15 π, 4 ας, Μπάγερν),
Ράσιτς (περιφερειακός, 7 π, 3 ρ, Σιένα), Βαλανσιούνας (σέντερ, 10 π, 6 ρ, Τορόντο),

Επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια και πάλι η Λιέτουβος που έχει την δική της παράδοση στο λιθουανικό μπάσκετ με την δυνατή της έδρα στο Βίλνιους αλλά δεν περιμένουμε και πολλά πράγματα καθώς δεν έχει ξοδέψει και πολλά χρήματα. Αλλωστε έχασε βασικά στελέχη όπως ο σέντερ Βαλαντσιούνας που πάει ΝΒΑ και οι Ράις, Ρόμπερτς και Ράσιτς, δηλαδή την πεντάδα της ουσιαστικά. Αντίθετα έκανε δύο χρήσιμες μεταγραφές με παίκτες ρολίστες όπως οι Ιβανόφ και Μπλουμς από το Μπιλμπάο.

Παρόλα αυτά όμως το ρόστερ της δεν έχει βάθος και περιμένει σημαντικές βοήθειες από τους νεαρούς λιθουανούς της. Πρόβλημα λογικά θα έχει στο πλέι μέικερ που δεν έχει καθαρό άσο. Θα έχει μια ψηλή ομάδα αλλά όπως και πέρσι έτσι και φέτος δεν δείχνει να έχει πολύ ισορροπία. Ο σέρβος Αλεξάντερ Τζίκιτς στον πάγκο είναι μέτριος. Η ομάδα θα παλέψει στην έδρα της και για την πρόκριση αλλά δεν αρέσει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άλλη κλάση η ΤΣΣΚΑ κάνει περίπατο. Θέμα διάθεσης το χάντικαπ των 17π στον ΟΠΑΠ. Προς άσο όμως καθώς δεν αρέσει η Λιέτουβος. Επιλογή Β όμως.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
Προπονητής: Χουάν Πλάθα (νέος, από Σεβίλλη)
ΗΡΘΑΝ: Ντάρντεν (περιφερειακός, 8

Keywords
Τυχαία Θέματα