"Κάηκε" στα 32…

Ο Γιώργος Ζευγώλης… "αρνήθηκε" (και καλά έκανε ο άνθρωπος) να… "κρεμάσει" τον Τερέλ Στόγκλιν, τον νέο Αμερικανό γκαρντ του Ηλυσιακού. Υποστήριξε (και έχει δίκιο) πως αν πετύχαινε το τελευταίο καλάθι θα γίνονταν ήρωας. Κι έχει δίκιο γιατί οι περισσότεροι -αδαείς περί του σπορ, μεταξύ τους και επιφορτισμένοι λόγω επαγγέλματος ("δημοσιογράφοι") να κρίνουν επιδόσεις και αποδόσεις- αποφασίζουν για την κριτική τους ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Είπε ακόμα ο Έλληνας τεχνικός πως ο Στόγκλιν έχει… καρύδια (δική του έκφραση). Κατ' αρχήν, οφείλουμε να παραδεχθούμε πως ο Γιώργος Ζευγώλης -παλιά καραβάνα-

ξέρει να καλύπτει τους παίκτες του. Αυτό όφειλε να κάνει και το έκανε με πειστικό τρόπο.

Θα μας επιτρέψει μόνο να σημειώσουμε πως ενδεχομένως να έχει… καρύδια ο παίκτης του, φρένο δεν έχει. Γιατί, ακόμα κι αν πετύχαινε το τελευταίο καλάθι στο ματς με τον ΠΑΟΚ, το γεγονός ότι πήρε τα 25 από τα 69 σουτ της ομάδας του είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ.

Ο Στόλγκιν σούταρε 18 δίποντα και 7 τρίποντα. Αν συνυπολογίσουμε ότι είχε και 8 βολές, ήτοι άλλες 4 προσπάθειες που κατέληξαν σε φάουλ, αν μετρήσουμε και τα 3 κοψίματα που δέχθηκε, φτάνουμε αισίως στον αριθμό 32!

Ακόμα και… 31 να έπαιζε θα είχε… καεί, αφού δεν σταμάτησε να… τραβάει, παρά μόνο όταν τέλειωσε το ματς.

Φυσικά, δεν θα υποδείξουμε εμείς στον κόουτς του Ηλυσιακού πώς θα διαχειριστεί το υλικό του, αλλά 32 επιθέσεις (ακόμα και σε 39 λεπτά αγώνα) είναι πάρα πολλές. Ο ορισμός του "θέλω μια μπάλα μόνος μου" και αλήθεια είναι πως δεν παρατηρείται συχνά το φαινόμενο "παίξε μόνος σου".

Αδιαφορώ για τα ποσοστά επιτυχίας (το ίδιο θα έγραφα κι αν δεν ήταν… πενιχρά), γιατί πιστεύω ότι το πρόβλημα στην ομάδα των Ιλισίων δεν είναι αν θα τα βάλει στο επόμενο ματς, αλλά πως αν συνεχίσει να σουτάρει χωρίς έλεγχο, στο τέλος δεν θα θέλουν να τον βλέπουν οι συμπαίκτες του και θα είναι τόσο προβλέψιμο το παιχνίδι των "κίτρινων", που δεν θα απαιτείται σκάουτινγκ από τον αντίπαλο.

Μπορεί, βεβαίως, να κάνουμε λάθος, κάτι που θα φανεί στο επόμενο παιχνίδι. Αν ξαναπάρει 32 προσπάθειες ο Στόλγκιν, τότε θα δεχθούμε ότι αυτός είναι ο τρόπος που έχει επιλέξει ο Ζευγώλης να εκφράζεται η ομάδα του. Στοίχημα βάζουμε πως παρά την κάλυψη του προπονητή του, ο Αμερικανός δεν θα το ξανακάνει…

Keywords
Τυχαία Θέματα