Πανελευσινιακός - Απόλλων 69-68

Αν υπήρχε ισοπαλία στο μπάσκετ, ίσως να ήταν το δικαιότερο των αποτελεσμάτων, για την αναμέτρηση του Πανελευσινιακού με το Απόλλωνα Πατρών στο κλειστό του Περιστερίου, όμως στο άθλημά μας (γι' αυτό ενδεχομένως είναι και πιο δίκαιο από το ποδόσφαιρο) πρέπει πάντα να υπάρχει νικητής. Κι ο Απόλλωνας πήρε τους δύο βαθμούς, με διαφορά ενός πόντου (69-68), χάρη σε μια εξαιρετική αμυντική προσπάθεια από τον Τέρνερ.

Η αναμέτρηση, στο κλειστό γυμναστήριο "Ανδρέας Παπανδρέου" στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, ήταν -όπως αναμενόταν- ντέρμπι, με τον Απόλλωνα να παίρνει το ροζ

φύλλο. Και οι δυο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι με τον ίδιο στόχο, τη νίκη, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Οι μεν γηπεδούχοι για να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, οι δε φιλοξενούμενοι για να συνεχίσουν την εντυπωσιακή έως τώρα πορεία τους και να μείνουν στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.

Το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα ξεκίνησε καλύτερα, αλλά οι φιλοξενούμενοι αντιδρώντας έξυπνα, κυρίως χάρη στην καλή τους άμυνα, κατάφεραν μετά το τέλος της πρώτης περιόδου, να προηγούνται με 23-19.

Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Νίκου Βετούλα υπέπεσαν σε πολλά λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στον Πανελευσινιακό όχι μόνο να πλησιάσει στο σκορ, αλλά να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενος με 34-31.

Οι Πατρινοί χαλάρωσαν στην άμυνα και έτσι δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τους 9 πόντους του Κίτον Γκραντ (με 2/3 τρίποντα), σε αντίθεση με τους παίκτες του Πανελευσινιακού, που -με μπροστάρηδες τους Παπανικολόπουλο και Παπανικολάου (με 7 και 6 πόντους, αντίστοιχα)- πήραν τα ηνία του αγώνα.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου Νίκου και Λιακόπουλος έστειλαν τη διαφορά στους 9 πόντους. Ο Νίκος Βετούλας κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ, ώστε να αφυπνίσει τους παίκτες του, κάτι το οποίο δεν κατάφερε, καθώς το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα διατήρησε τον ρυθμό του και τη διαφορά στο σκορ. Ένα ξέσπασμα, όμως, στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου του Απόλλωνα, κατέβασε τη διαφορά στους 5 πόντους (52-47).

Δυναμικά μπήκαν στην τελευταία περίοδο οι Πατρινοί, αλλά όχι για πολύ αφού οι γηπεδούχοι είχαν διαφορετική άποψη. Οι "μελανόλευκοι" έδειξαν να θέλουν να πάρουν τη νίκη, αλλά να μην μπορούν. Αντίθετα με τους παίκτες του Πανελευσινιακού, που ήταν αποφασισμένοι για το ροζ φύλλο αγώνα.

Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μισό της τελευταίας περιόδου έχασαν τη συγκέντρωσή τους, επιτρέποντας στους Πατρινούς να μειώσουν τη διαφορά στο καλάθι, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Στο τελευταίο δίλεπτο οι φιλοξενούμενοι, έχοντας το μπόνους των βολών, κατάφεραν να ισοφαρίσουν, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Παπανικολόπουλος και Αργυρόπουλος, χάνοντας από δυο βολές (ο πρώτος είχε 1/3) έκαναν το παιχνίδι… ροντέο. Η Ελευσίνα ήταν μπροστά στο σκορ με ένα πόντο και ο Απόλλωνας είχε την τελευταία επίθεση, αλλά ο Αργυρόπουλος βιάστηκε.
Δυο εύστοχες βολές του ΜακΚόλουμ (απότοκο του επιθετικού ριμπάουντ που μάζεψε), έδωσαν και πάλι το π

Keywords
Τυχαία Θέματα