Άρωμα... Α1 στη Ζωφριά

Το μεγάλο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Καβάλα στο κλειστό της Ζωφριάς ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της αυριανής (Σάββατο) 16ης αγωνιστικής. Δύσκολη αποστολή εκτός έδρας για το Ψυχικό και μείζονος βαθμολογικής σημασίας οι αναμετρήσεις σε όλα τα υπόλοιπα γήπεδα. Αναλυτικά:

ΑΕΚ - ΚΑΒΑΛΑ: Το σπουδαιότερο παιχνίδι της ημέρας διεξάγεται στο κλειστό της Ζωφριάς. Ματς με... άρωμα Α1, μιας

και η ΑΕΚ αν ξεπεράσει και το εμπόδιο της Καβάλας θα βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι στην επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία, ενώ σε περίπτωση "διπλού" τα πράγματα στη κορυφή θα γίνουν αρκετά περίπλοκα, μιας και οι "αργοναύτες" θα γίνουν πλέον μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Το παιχνίδι το οποίο θα είναι το πρώτο της σεζόν το οποίο θα καλυφθεί τηλεοπτικά (από τη Δημόσια Τηλεόραση) αναμένεται να γίνει σε κατάμεστες κερκίδες, με τους φίλους της Ένωσης να ετοιμάζονται να δώσουν βροντερό παρών. Χωρίς προβλήματα η ΑΕΚ, με "λαβωμένο" τον Νίκο Κατσαρέ η Καβάλα. Ο τελευταίος πάντως αν και απροπόνητος, αναμένεται να συμπεριληφθεί στη δωδεκάδα.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ματς κομβικής σημασίας δίνει ο Φίλιππος στη Βέροια. Οι γηπεδούχοι έχουν ξεχάσει τη χαρά της νίκης τις τελευταίες εβδομάδες, (μετρούν επτά σερί ήττες) και αντιμετωπίζουν το παιχνίδι με την Αγία Παρασκευή σαν τελικό, καθώς δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για νέα απώλεια, καθώς το φάσμα του υποβιβασμού πλησιάζει. Οι φιλοξενούμενοι, αν και ουραγοί στη βαθμολογία, έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Ηρακλή και χωρίς άγχος θα επιδιώξουν ακόμη μια έκπληξη, προκειμένου να εξαντλήσουν τις μαθηματικές ελπίδες παραμονής που τους έχουν απομείνει.

ΟΦΗ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Στο Ηράκλειο συγκρούονται δύο από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής χρονιάς. ΟΦΗ και Παγκράτι έχουν κάνει υπερβάσεις φέτος και στο μεταξύ τους παιχνίδι διεκδικούν ουσιαστικά την πιστοποίηση της παραμονής τους στην Α2, αφού ο νικητής θα βρεθεί πλέον "αγκαλιά" με τη σωτηρία. Ένα μικρό προβάδισμα το έχουν οι Κρητικοί, λόγω έδρας αλλά και καλύτερης αγωνιστικής κατάστασης, όπως τουλάχιστον φάνηκε τη προηγούμενη εβδομάδα με τη μεγάλη νίκη τους επί του Ψυχικού. Οι "ροσονέρι" από την άλλη, έχουν επίσης καλή ψυχολογία και γνωρίζοντας ότι βρίσκονται κοντά στην επίτευξη του στόχου τους, αναμένεται να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για ένα "διπλό" που θα σημαίνει πολλά... Άλλωστε το Παγκράτι έχει δείξει φέτος ότι παραμένει ανταγωνιστικό, ανεξάρτητα από το αν αγωνίζεται μακριά από το Μετς.

ΛΑΥΡΙΟ - ΨΥΧΙΚΟ: Δύσκολη αποστολή περιμένει το Ψυχικό, το οποίο δοκιμάζεται στο Λαύριο από τη τοπική ομάδα. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων υποχώρησε στη δεύτερη θέση μετά την ήττα από τον ΟΦΗ και αν θέλει να παραμείνει φαβορί για την άνοδο, θα πρέπει να φύγει αλώβητο από την Ανατολική Αττική. Κρισιμότατο είναι το παιχνίδι και για τους γηπεδούχους, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν είναι εξασφαλισμένοι και αναζητούν σε κάθε ματς τους βαθμούς της νίκης προκειμένου να μείνουν μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Το Ψυχικό έχει τραυματίες τους Πέτρουλα και Σαμοθράκη, όμως αμφότεροι αναμένεται να... σφίξουν τα δόντια και να αγωνιστούν.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Παιχνίδι χωρίς... αύριο, για τον γηπεδούχο Φιλαθλητικό, ο οποίος βρίσκεται πλέον εντός της επικίνδυνης ζώνης και αναζητά απεγνωσμένα βαθμολογικό οξυγόνο. Το έργο της ομάδας του Ζωγράφου είναι πολύ δύσκολο, κόντρα σε μια από τις ισχυρές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Ο Αρκαδικός μπορεί να μετρά τρεις συνεχόμενες ήττες, όμως παραμένει εξαιρετικά υπολογίσιμος αντίπαλος, ικανός να κάνει το "διπλό" και να "καθαρίσει" με τη παραμονή του στη κατηγορία. Μοναδικό πρόβλημα για τους Αρκάδες η απουσία του τραυματία Σπύρου Πάνου.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ: Η διεύρυνση του νικηφόρου του σερί και η παραμονή του σε τροχιά ανόδου είναι ο μοναδικός στόχος του Κοροίβου στην αναμέτρηση με τους Ικάρους. Η ομάδα της Ηλείας δεν έχει περιθώρια για απώλειες εκτός προγράμματος και σίγουρα είναι το μεγάλο φαβορί, κόντρα στους Σερραίους. Οι τελευταίοι έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί του Λαυρίου και θα προσπαθήσουν να φανούν ανταγωνιστικοί σε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι και ότι προκύψει...

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Ο Ηρακλής θα έχει τελικά τη συμπαράσταση του κόσμου, καθώς έγινε δεκτή η έφεση για μείωση της ποινής του και θέλει τη νίκη προκειμένου να "γιατρέψει" τις πληγές από την εκτός προγράμματος ήττα στην Αγία Παρασκευή. Μήτσιαλος και Μπεχλιβάνης δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως τους τραυματισμούς τους και η συμμετοχή τους είναι αμφίβολη. Ο Ερμής θα παραταχθεί με στόχο το "διπλό" και τη πρώτη εκτός έδρας νίκη του, ώστε να δοθεί η καλύτερη δυνατή συνέχεια στη νίκη της περασμένης εβδομάδας επί του Φιλαθλητικού. Μοναδική απουσία αυτή του τραυματία Καμαριώτη.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ, εκτός από τη συνάντηση της Ζωφριάς, η οποία θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ., λόγω της τηλεοπτικής κάλυψης (Δ.Τ.).

Keywords
Τυχαία Θέματα