Ούκιτς στο Basketblog.gr: «Χρειαζόμουν… τον Ολυμπιακό»!

Η νέα νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό είχε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Ρόκο-Λένι Ούκιτς! Ο Κροάτης γκαρντ, παρότι φέτος είναι μακριά από τον καλό του εαυτό εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει στους αχίλλειους, στο «αιώνιο» ευρωπαϊκό ντέρμπι της Πέμπτης (20/2) έβγαλε τον καλύτερο εαυτό του κι έκανε τη

διαφορά για τους «πράσινους»!

Όχι μόνο με τους 14 πόντους του, αλλά και με την άμυνα πάνω στον Σπανούλη, αλλά και το απίστευτο πάθος που έβγαλε. Λίγο μετά το θρίαμβο ο Ούκιτς μίλησε στο Basketblog.gr, τονίζοντας πως χρειαζόταν ένα μεγάλο παιχνίδι, απέναντι στον… κατάλληλο αντίπαλο.

-Ρόκο, πήρατε άλλη μία νίκη επί του Ολυμπιακού, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο φινάλε…
«Τα ματς με τον Ολυμπιακό πάντα έχουν μεγάλη ένταση και είναι μεγάλες μάχες. Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη, αλλά πολύ τη θέλαμε κι εμείς και το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στα τελευταία λεπτά είχαμε καλή αντίδραση στο παιχνίδι και πήραμε τη νίκη που είναι σπουδαία, τόσο βαθμολογικά, αλλά κι επειδή ήταν εναντίον του Ολυμπιακού».

-Οι τρεις ήττες που είχαν προηγηθεί στο Top-16 είχαν φέρει σε δύσκολη θέση τον Παναθηναϊκό, αλλά αντέδρασε ιδανικά σε ένα σπουδαίο παιχνίδι…
«Πάντα είναι σημαντικό να επανέρχεσαι στις νίκες έπειτα από ήττα. Εμείς είχαμε τρεις ήττες στην πλάτη, αλλά είμαστε μια έμπειρη ομάδα που ξέρει πώς να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Όταν τελειώνει ένα παιχνίδι κοιτάμε αμέσως το επόμενο».

-Και τώρα ταξιδεύετε στο Μιλάνο, όπου θα δώσετε άλλη μία μεγάλη και κρίσιμη μάχη…
«Εχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Αρμάνι στο Μιλάνο. Η Αρμάνι παίζει εξαιρετικά στο Top-16 και ειδικά στην έδρα της. Εδώ τους νικήσαμε εύκολα, αλλά αυτό δεν μετράει ενόψει Μιλάνου. Εκεί περιμένουμε να έχουμε μια πολύ πιο δύσκολη αποστολή, αλλά θέλουμε να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα».

-Μετά από καιρό είδαμε τον καλό Ούκιτς, ξανά σε αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό… Είναι τελικά οι «ερυθρόλευκοι» ο αγαπημένος σου αντίπαλος;
«Δεν ξέρω αν είναι ο… αγαπημένος μου αντίπαλος, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι προσπαθώ για το καλύτερο, αλλά οι συνθήκες για μένα είναι πολύ δύσκολες. Από το Ευρωμπάσκετ κουβαλώ πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο δυστυχώς δεν έχω ξεπεράσει κι έτσι δεν είναι εύκολο να αποδώσω στο βαθμό που μπορώ. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήρθε στην κατάλληλη στιγμή για μένα. Το χρειαζόμουν αυτό το ματς… Ευτυχώς μπορούσα να πατήσω καλά και να βγάλω στο παρκέ τον καλό μου εαυτό. Χρειάζομαι τέτοια παιχνίδια, γιατί πάνω απ’ όλα το χρειάζεται η ομάδα μου. Οι συμπαίκτες μου με βοηθούν πολύ και τους ευχαριστώ, γι’ αυτό κι εγώ προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για την ομάδα και τον κόσμο που μας στηρίζει τόσο πολύ».

-Θέλει όμως μεγάλη θέληση για να πιάσεις τόσο καλή απόδοση σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, παρά το πρόβλημα τραυματισμού σου…
«Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο. Αυτό έκανα και τώρα. Πιστεύω τα πήγα καλά, αλλά περιμένω ακόμα περισσότερα από τον εαυτό μου. Δυστυχώς η κατάσταση στην οποία βρίσκομαι δεν μου επιτρέπει να κάνω πολλά περισσότερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα