Απόλλων - Παναθηναϊκός 71-80

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να νικήσει στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα με 80-71 και να πάρει ακόμη δύο βαθμούς. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των "πρασίνων", ο Ραμέλ Κάρι (18 πόντους) έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει στη συνέχεια της σεζόν, καθώς μπήκε αμέσως στο κλίμα, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Στεφάν Λάσμε με 14 πόντους.

Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν δυναμικά από την αρχή το παιχνίδι και κατάφεραν να πάρουν

το προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν πολύ καλή με αποτέλεσμα οι παίκτες της ομάδας της Πάτρας να μην μπορούν να βρουν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του βρήκε λύσεις με αποτέλεσμα να προηγηθεί στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 23-15.

Στη συνέχεια δεν άλλαξε τίποτα. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν το καλό τους επιθετικό παιχνίδι και ανέβασαν τη διαφορά τους από τον Απόλλωνα Πατρών που δεν κατάφερε να μείνει κοντά, ώστε να μεταφέρει άγχος στους "πράσινους". Ο Κάρι έδειξε να είναι έτοιμος να προσφέρει λύσεις στη νέα του ομάδα, ενώ και ο Λάσμε ήταν πολύ καλός επιθετικά. Το τέλος του πρώτου μισού βρήκε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 45-32.

Η ροή του παιχνιδιού συνεχίστηκε προς την ίδια κατεύθυνση, με την αθηναϊκή ομάδα να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Η διαφορά ανέβηκε κι άλλο με τους "πράσινους" να κάνουν το δικό τους παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα να στηρίζεται στον ΜακΚόλουμ στο επιθετικό κομμάτι. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 64-49 και το θέμα της νίκης να έχει τελειώσει ουσιαστικά.

Το τελευταίο δεκάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη δεν κατέβασε… ταχύτητα και κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Ο Απόλλων Πατρών δεν κατάφερε να γίνει πιο ανταγωνιστικός με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει τη νίκη με 80-71 και τους δύο βαθμούς.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 32-45, 49-64, 71-80.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 16 (2), Αργυρόπουλος 11 (1), Γκραντ 16 (2), Θανόπουλος 8 (1), Λιανός 6, Πέτροβιτς 5 (1), Πελεκούδας, Λυμπέρης, Κλάιμπερ 3 (1), Ζαφείρης 2, Μολφέτας, Τέρνερ 4.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 10 (2), Κάρι 18 (4), Ματσιούλις 3, Ούκιτς 7 (1), Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 6 (1), Διαμαντίδης 7 (2), Ξανθόπουλος 9 (2), Γιαννόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα