Καβάλα - Ρέθυμνο 80-82

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια της Basket League ΟΠΑΠ το Ρέθυμνο που επικράτησε στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής της Καβάλας εκτός έδρας με 82-80. Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά στο τέλος οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη με ηγέτη τον Κάρτερ, ο οποίος σταμάτησε στους 28 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν

δυναμικά το παιχνίδι και κυρίως στον επιθετικό τομέα, με τον Κάρτερ να βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα και την άμυνα των γηπεδούχων να μην μπορεί να τον σταματήσει. Οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή δεν έμειναν πίσω στο σκορ όμως καθώς με τον Κρστέφσκι να κάνει καλό παιχνίδι έμειναν κοντά στην ομάδα της Κρήτης με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με 22-19 υπέρ του ΑΓΟΡ.

Στη συνέχεια η Καβάλα αντέδρασε και κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της. Ο Άρμπετ ανέβασε την απόδοσή του στον επιθετικό τομέα και βοήθησε τον Κρστέφσκι, ενώ από την πλευρά του Ρεθύμνου ξεχώρισε μόνο ο Κάρτερ, ο οποίος όμως δεν είχε ιδιαίτερη βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο μισό του αγώνα να ολοκληρωθεί με 48-42 υπέρ των γηπεδούχων.

Το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξναδρή συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι απέκτησαν επιθετική πολυφωνία και κατάφεραν στην άμυνα να σταματήσουν τους φιλοξενούμενους εκτός από τον Κάρτερ, ο οποίος συνέχισε να είναι παραγωγικός. Το τρίτο δεκάλεπτο πάντως ολοκληρώθηκε με την Καβάλα να προηγείται με 65-60.

Οι παίκτες της ομάδας της Κρήτης όμως αντέδρασαν και στο τελευταίο δεκάλεπτο διεκδίκησαν στα ίσα τη νίκη από τους γηπεδούχους. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, καθώς πήγε στο καλάθι, με το Ρέθυμνο πάντως να έχει το πάνω χέρι στο τέλος, καθώς το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή δεν κατάφερε να πετύχει στο τέλος τους σημαντικούς πόντους που χρειαζόταν. Ο ΑΓΟΡ πήρε στο τέλος τη νίκη μάλιστα με 82-80.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 48-42, 65-60, 80-82.
ΚΑΒΑΛΑ (Αλεξανδρής): Αράπης, Άρμπετ 16 (2), Καλαμπάκας 8 (1), Μανωλόπουλος 4, Στυλιανού 13 (3), Πιεβάλιτσα, Δεμερτζής 9 (1), Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 3 (1), Κρστέφσκι 15 (1), Κόλεμαν 12.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χορν, Καλλινικίδης 2, Προύιτ 5 (1), Αγγελόπουλος 11 (1), Τσόχλας 3 (1), Ντούβνιακ 12 (2), Κόμματος 4, Κάρτερ 28 (6), Λάτοβιτς 2, Πέτγουεϊ 15 (1).

Keywords
Τυχαία Θέματα