Η εκδίκηση του ΄Ελληνα (προπονητή)

Είχαμε κάνει την πρόβλεψη, ότι είτε ο Πεδουλάκης, είτε ο Μπαρτζώκας θα σηκώσουν την κούπα στο Λονδίνο. Είχαμε την αίσθηση, ότι περισσότερες πιθανότητες είχε ο πρώτος, αλλά ετοιμάζεται να το κάνει ο δεύτερος. Σε κάθε περίπτωση, ο Μπαρτζώκας, που έδειξε απολύτως διαβασμένος απέναντι στην κατώτερη των περιστάσεων ΤΣΣΚΑ Μόσχας (που την διέλυσε με το ολοκληρωτικό μπάσκετ), πέτυχε αυτό, που δεν περίμεναν αρκετοί βιαστικοί και κακομαθημένοι (ελέω ξενομανίας) οπαδοί της ομάδας του.

Τι πέτυχε; Να βάλει την υπογραφή του στην πρόκριση

του Ολυμπιακού στον τελικό της Ευρωλίγκας και να φλερτάρει με το πρώτο δικό του ευρωτρόπαιο. Και κατά κάποιο τρόπο να ανεβάσει μέχρι εκεί που δεν πάει τον Έλληνα προπονητή, που βροντοφωνάζει "παρών". Ο Έλληνας παίρνει την εκδίκησή του και είναι πρόδηλο, ότι μαζί με τον Μπαρτζώκα, θα χαίρεται και ο Πεδουλάκης κι ας έχει πικραθεί που δεν πήγε στο Φάιναλ Φορ.

Ο Ολυμπιακός και του… Μπαρτζώκα απόψε (και όχι μόνο των παικτών του), αν λάβει κανείς υπόψιν την διαχείριση του ματς, τις ειδικές αποστολές που είχε αναθέσει στον κάθε παίκτη χωριστά, τον επιθετικό πλουραλισμό και κυρίως την εκπληκτική άμυνα, που "αποτρέλανε" τον Τεόντοσιτς και τους συμπαίκτες του και "αποχαύνωσε" τον Μεσίνα, ήταν ομάδα, που τα έκανε σχεδόν όλα τέλεια. Επρόκειτο για την κατάλληλη εμφάνιση την κατάλληλη ώρα.

Ο Μπαρτζώκας, που είχε φέτος σαφώς πιο εύκολο έργο από τον Πεδουλάκη, καθώς διέθετε ένα σχεδόν έτοιμο σύνολο σε σχέση με τον "μετασχηματισμένο" Παναθηναϊκό, διέψευσε πλήρως τους επικριτές του. Στα 11 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη του πρώτου μέρους και με το σκορ στο 27-40, ο Πρίντεζης έκανε τον σταυρό του, αλλά αυτοί που έπρεπε να κάνουν τον σταυρό τους ήταν οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ, αφού μόνο με τη βοήθεια του Θεού, που σίγουρα δεν είναι… Ρώσος, θα είχαν ελπίδες.

Προφανές είναι, ότι ο Ολυμπιακός έχει και το μομέντουμ και την δυνατότητα να επαναλάβει τον θρίαμβο της Πόλης. Ότι πέτυχε στην αποστολή του ήταν εκ προοιμίου γνωστό, ήτοι πριν να πάει στο Λονδίνο.

Όσο για την διοργάνωση του Μπερτομέου; Εξελίχθηκε σε φιάσκο, που λίγο-πολύ όλοι εμείς οι …εχθροί του είχαμε υποψιαστεί. Το άδειο γήπεδο διέψευσε πλήρως τις προσδοκίες του λαλίστατου παράγοντα, που δεν αποκλείεται να... νοικιάσει οπαδούς από προηγμένες μπασκετικά χώρες την τελευταία στιγμή, ή να ανοίξει τις πόρτες (και πάλι ελέγχεται αν θα πάει ο Βρετανός στο γήπεδο, μαθημένος στην μπάλα και στο κρίκετ) για να προλάβει να σώσει την παρτίδα στον τελικό της Κυριακής…

Και να μη ξεχνιόμαστε: Το ελληνικό μπάσκετ (εν μέσω εθνικής κρίσης) βρίσκεται πάλι μία ανάσα από ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο…

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα