Α2: Οι κορυφαίοι της 14ης αγωνιστικής

Η μεγάλη εκτός έδρας νίκη του Παγκρατίου επί του Φίλιππου Βέροιας αλλά και το "στοπ" του Ηρακλή στην ανοδική πορεία της Καβάλας, αποτέλεσαν τα σημεία αναφοράς της 14ης αγωνιστικής. Γι' αυτό και οι πρωταγωνιστές από "ροσονέρι" και "κυανόλευκους" σχεδόν... μονοπωλούν τους κορυφαίους της αγωνιστικής:

1. Φώτης Βασιλόπουλος: Ότι ξεχειλίζει από πάθος και αυταπάρνηση για την ομάδα του το ξέραμε... Ότι μπορεί όμως με ένα πόδι να κάνει "παπάδες" στο παρκέ αυτό το μάθαμε στο παιχνίδι με τον Φίλιππο. Αγωνιζόμενος

με διάστρεμμα ο πλέι μέικερ των "ροσονέρι", στη πιο ώριμη ίσως χρονιά της καριέρας του, ήταν πραγματικός ηγέτης στη Βέροια. Αν και τραυματίας πέτυχε 25 πόντους (2/2 β., 10/11 διπ., 1/6 τριπ.), ενώ ενδεικτικό του πάθος του ήταν ότι είχε και 7 ριμπ., 5 ασ., 1 κλ. Στο 37΄ δεν άντεξε και κατέρρευσε, αποχωρώντας από το παρκέ με ένα πόδι... τούμπανο, έχοντας συμβάλει όμως τα μέγιστα σε μια νίκη - μισή σωτηρία για το Παγκράτι.

2. Ευθύμης Κοθράς: Μπορεί να μην έβγαλε... μάτια με την απόδοση του (6 π.), όμως αναμφίβολα ήταν το πρόσωπο του αγώνα στη σπουδαία νίκη του Ηρακλή επί της Καβάλας. Το τρίποντο - μαχαιριά στην εκπνοή του δραματικού αγώνα, ήταν μόλις το 2ο επιτυχημένο από τα 7 που επιχείρησε στο ματς, όμως έμελε να είναι και αυτό που έδωσε στον "Γηραιό" το "ροζ φύλλο". Πολύτιμη και η προσφορά των 6 ασίστ που κατέγραψε η στατιστική.

3. Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης: Η παρουσία του ποιοτικότατου φόργουορντ στον αγώνα ήταν καταλυτική στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Όταν η ΑΕΚ "κολλούσε" στο σκορ, ο 30χρονος άσσος, έδινε πάντα επιθετικές λύσεις και συνέβαλε τα μέγιστα στην αγχωτική αλλά πολύτιμη νίκη της Ένωσης. 16 πόντοι (3/3 β., 5/5 διπ., 1/1 τριπ.), 5 ριμπ., 2 ασ., 1 κλ. τα επιτεύγματα του "Γκίζο".

4. Αποστόλης Κουτρούλιας: Ο αιώνιος έφηβος του Παγκρατίου έλαμψε σε ακόμη μια μεγάλη φετινή νίκη των "ροσονέρι". Αν και προέρχονταν από τραυματισμό και ήταν σαφώς καταπονημένος, τα έδωσε όλα στη Βέροια και "κατάπιε" όσους βρέθηκαν μπροστά του, κάτω από το καλάθι. Σε 17 λεπτά συμμετοχής, ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι τα χρόνια δεν έχουν απολύτως καμία σημασία στο μπάσκετ, όταν διαθέτεις ποιότητα και ταλέντο. 22 πόντοι (2/2 β., 10/12 διπ.), 7 ριμπ., 1 ασ., 1 κλ., 1 κοψ. και κανένα λάθος, τα κατορθώματα του Κουτρούλια, που τίναξε το σύστημα αξιολόγησης στον αέρα (1742)!

5. Μιχάλης Περράκης: Μπορεί το Λαύριο να μην έχει "βάθος" στο ρόστερ του, όμως διαθέτει κάποιους άκρως ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε κρίσιμα παιχνίδια. Όπως ο 27χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος ξεχώρισε στη μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη επί του δυνατού Αρκαδικού. Ο απολογισμός του ήταν 17 πόντοι (6/6 β., 4/5 διπ., 1/3 τριπ.), 5 ριμπ., 1 κλ, 1 κοψ., αλλά και προσφορά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Προπονητής της αγωνιστικής - Στέφανος Πέρκος

Με ένα ρόστερ που δεν "θαμπώνει", ο προπονητής του Ηρακλή έχει καταφέρει να χτίσει ένα άκρως αξιόμαχο σύνολο, ιδιαίτερα σκληροτράχηλο, το οποίο κοιτάζει όλους τους αντιπάλους στα μάτια... Η διαχείριση του ρόστερ στο δύσκολο ματς με τη Καβάλα ήταν άριστη με τον Πέρκο να χρησιμοποιεί 11 παίκτες συνολικά, από τους οποίους πήρε το μάξιμουμ. Ασφαλώς και μεγάλο μερίδιο της νίκης του ανήκει, όπως και το γεγονός ότι ο "Γηραιός" έχει εδραιωθεί στη πρώτη πεντάδα, με βλέψεις για ακόμη ψηλότερα...

Keywords
Αναζητήσεις
α2 οι κορυφαίοι της 14ης αγωνιστικης
Τυχαία Θέματα