Πάτησε… γκάζι στο δεύτερο ο Ολυμπιακός!

Για ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκε ο Ολυμπιακός στη Χαλκίδα απέναντι στον Ίκαρο, καθώς στο δεύτερο μισό του αγώνα ανέβασε ρυθμούς και κατέκτησε τη νίκη με 87-64. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τους Ματ Λοτζέσκι και Κώστα Σλούκα να ανεβάζουν ρυθμούς, ενώ στο τέλος είχε την ευκαιρία να κάνει ροτέισον ξεκουράζοντας κάποιους παίκτες που έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Οι

γηπεδούχοι προσπάθησαν να «χτυπήσουν» μέσα στο «ζωγραφιστό» με τους Άσκα και Σάτον και έκαναν… ζημιά. Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Ίκαρος ήταν ανταγωνιστικό απέναντι στους Πρωταθλητές Ευρώπης που είχαν τον Λοτζέσκι σε μεγάλα… κέφια από τα πρώτα λεπτά. Ο Αμερικανός έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους που προηγήθηκαν με 24-19 στο δεκάλεπτο, ενώ στη συνέχεια ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει μεγαλύτερη διαφορά. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, ο Γκαγκαλούδης ανέβασε ρυθμούς, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν το προβάδισμα με το πρώτο μισό του αγώνα να ολοκληρώνεται με 38-41.

Η άμυνα των φιλοξενουμένων έγινε πιο σκληρή στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ και επιθετικά, οι Σπανούλης και Ντάνστον κατάφεραν να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να αυξήσουν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό. Ο Ίκαρος… κόλλησε επιθετικά πετυχαίνοντας μόλις 8 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε με 46-58. Στην τελευταία περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα απέναντι στους γηπεδούχους και ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής και στους Ιωάννη Παπαπέτρου και Βασίλη Καββαδά.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 38-41, 46-58, 67-84.
ΙΚΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Λυκογιάννης): Στρναντ, Γκόβενς 5 (1), Άσκα 14, Σάτον 15, Γκαγκαλούδης 15 (2), Σπανός 1, Τολιόπουλος, Βουγιούκας, Μάσιτς 3, Ρίτσαρντς 11 (2), Μπέμπης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Μουν 10, Ντάνστον 13, Σπανούλης 10 (1), Περπέρογλου, Παπαπέτρου 2, Σλούκας 14 (3), Κόλινς 10 (1), Λοτζέσκι 17 (3), Μπέγκιτς 5, Πρίντεζης 4, Μάντζαρης, Καββαδάς 2.

Keywords
Τυχαία Θέματα