Παύλος και Δημήτρης για τα 106α γενέθλια του ΠΑΟ

Τα 106 χρόνια από την ίδρυσή του συμπληρώνει σήμερα (3/2) ο Παναθηναϊκός, και με αφορμή αυτό το γεγονός ο ιδρυτής της «πράσινης» αυτοκρατορίας Παύλος Γιαννακόπουλος και ο διάδοχός του Δημήτρης δεσμεύτηκαν πως η οικογένειά τους δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον σύλλογο...

«Εν μέσω της οικονομικής δίνης και των πρωτόγνωρων δεινών που υφίσταται ο λαός μας, ο Παναθηναϊκός

εξακολουθεί να αποτελεί φωτεινό φάρο και απάγκιο για όλους όσοι πιστεύουν στο μεγαλείο και τα ιδανικά του. Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 106 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος αλλά και περήφανος που ανήκω στην οικογένεια του Παναθηναϊκού κι ως απλός οπαδός επαναλαμβάνω την υπόσχεσή μου ότι η οικογένεια Γιαννακόπουλου θα συνεχίσει να βρίσκεται για πάντα στο πλευρό της μεγαλύτερης ομάδας στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Ας αποκτήσουμε και πάλι φόρο τιμής στη μνήμη της τεράστιας προσωπικότητας και ιδρυτή της Παναθηναϊκής ιδέας, τον Γιώργο Καλαφάτη, κι ας δεσμευτούμε όλοι πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φανούμε αντάξιοι του οράματος του. Ο Παναθηναϊκός, ήταν, είναι και θα παραμείνει η ομάδα της καρδιάς μας», ήταν η δήλωση του Παύλου Γιαννακόπουλου στην εφημερίδα «Πράσινη».

Ο γιος και διάδοχός του, νυν ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για υπερηφάνεια, για ανατριχιαστική αίσθηση και... μέλλον:

«Ο αγαπημένος μας Παναθηναϊκός γιορτάζει σήμερα τα 106 χρόνια ζωής και προσφοράς στον αθλητισμό και την κοινωνία. Στη διάρκεια αυτών, εκατομμύρια ανθρώπων γαλουχηθήκαμε με το Παναθηναϊκό Ιδεώδες. Χαρήκαμε, πανηγυρίσαμε, κλάψαμε είτε από ευτυχία είτε από λύπη. Νιώσαμε όλα τα συναισθήματα να μας διαπερνούν. Ανεξαρτήτως συναισθημάτων όμως, υπάρχει κάτι που έμεινε σταθερό στο μυαλό μας και στη ψυχή μας: Η περηφάνια μας για τον ενδοξότερο σύλλογο της Ελλάδας. Η ανατριχιαστική αίσθηση ότι αγαπάμε και υπηρετούμε - ο καθένας με τις μικρές ή μεγάλες δυνάμεις του- τον μεγάλο Παναθηναϊκό.

Είμαστε περήφανοι ως Παναθηναϊκοί γιατί διαφέρουμε, δεν πάμε με το ρεύμα και καθοδηγούμαστε απο τα ιδανικά μας. Είμαστε περήφανοι ως Παναθηναϊκοί γιατί πετύχαμε τα πάντα με τις δικές μας δυνάμεις και χωρίς άνωθεν εντολές ή δώρα. Κανείς δεν μας χάρισε τίποτα και ούτε ζητήσαμε τίποτα. Έτσι θα συνεχίσουμε και γι αυτο διαφέρουμε. Ως πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά περισσότερο ως ένας άνθρωπος που είχε την τύχη και την ευλογία να μεγαλώσει και ν’ ανατραφεί σ’ ένα περιβάλλον άκρως Παναθηναϊκό, εύχομαι στον αγαπημένο μας σύλλογο να τα χιλιάσει!

Εύχομαι επίσης να δούμε κάθε γήπεδο όπου αγωνίζεται, κάθε τμήμα του Παναθηναϊκού, να είναι γεμάτο από παιδιά, που αποτελούν το μέλλον του συλλόγου, τη βάση της ιδέας μας. Και βέβαια να αγωνιστούμε όλοι με τη ψυχή μας ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό που τραγουδάμε όλοι στον ύμνο μας… Να είναι ο μεγάλος και τρανός Παναθηναϊκός, πρωταθλητής σε όλα τα σπορ παντοτινός».

Keywords
Τυχαία Θέματα