Total Basketball

ΝΒΑ, η άποψη μου ισχυροποιήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οι πρωταθλητές Σπερς του Γκρεκ Πόποβιτς, είναι μακράν η πιο vintage ομάδα στον πλανήτη../pp Times New Roman'; font-size: medium; line-height:

normal;" /pp Times New Roman'; font-size: medium; line-height: normal;">Ο τρόπος που "πολτοποίησαν" το Μαϊάμι και η συνολική παράσταση που έδωσαν στους τελικούς είναι γεγονότα που έγραψαν στο χρυσό βιβλίο της αμερικανικής λίγκας. Ο προβληματισμός που σκόρπισαν πάνω από τη Φλόριντα στη μέχρι πρότινος untouchable ομάδα του Ράιλι, σε βαθμό που να φαίνονται οι ίδιοι "ανίκητοι", χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό αυτό που συνέβηκε σε αυτή τη σειρά. Oι Σπερς έπαιξαν αυτό που λέμε Total Basketball το οποίο εκτός το άλλων βγήκε μέσα από την ολοκληρωτική υπεροχή τους στα περίφημα "μη στατιστικά μετρήσιμα" intangibles του αθλήματος. Σαφώς και ο χαμένος ύπνος τη φετινή χρονιά και η "κόλαση" που ακολούθησε μετά το τέλος της περυσινής σειράς έπαιξαν τον ρόλο τους στη πνευματική προετοιμασία της ομάδας του κόουτς Πόποβιτς..

Κάπως έτσι, σε ένα τέτοιο περιβάλλον ο λιγομίλητος και ταπεινός (όχι μόνο δε το λέω υποτιμητικά αλλά το θεωρώ μέγα-παράσημο για έναν άνθρωπο σήμερα) Λέοναρντ πήρε πανάξια τον τίτλο του MVP και κλείδωσε τη θέση του στην ερχόμενη Team USA, δικαιώνοντας με όταν αρχές της χρονιάς τον τοποθετούσε ως starter στα forwards στην επιλογή του Hoopfellas ( http://hoopfellas.blogspot.gr/2014/01/the-choice.html) για την ομάδα του Σιζέφσκι, καθότι είναι φανερό ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο μπάσκετ που παίζεται στα τουρνουά της FIBA. Eκεί που παραδοσιακά ένας συμπαίκτης του (Τζινόμπιλι) ήταν για 15-20 ημέρες ο "καλύτερος παίκτης του κόσμου" πάνω από οποιονδήποτε σούπερ-σταρ του ΝΒΑ, με την ικανότητα του να συνδυάζει το ευρωπαϊκό με το αμερικανικό μπάσκετ..

Keywords
Τυχαία Θέματα