Το σήκωσε η Μπάγερν

Η Μπάγερν του Σβέτισλαβ Πέσιτς, νίκησε στον τέταρτο αγώνα της σειράς των τελικών του γερμανικού πρωταθλήματος, την Άλμπα, μέσα στο Βερολίνο, με 75-62! Έτσι, έκανε το μπρέικ και παράλληλα το 3-1 στη σειρά, κατακτώντας το πρωτάθλημα για 3η φορά στην ιστορία της και πρώτη φορά μετά το μακρινό 1955!

Το ματς ξεκίνησε με τις ομάδες να βρίσκονται πολύ κοντά στο σκορ και έτσι συνέχισε μέχρι το ημίχρονο, το οποίο έληξε 30-33. Οι δυο ομάδες ήταν σφιγμένες, λόγω της κρισιμότητας του αγώνα και το σκορ παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια, όμως, η ομάδα του Μονάχου

είχε αφυπνιστεί για τα καλά. Παίζοντας καλό μπάσκετ, διατήρησε τη διαφορά της στο 3ο δεκάλεπτο και την έφερε σε διψήφια επίπεδα στο 4ο, πατώντας το γκάζι.

Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες, έχοντας ποσοστό στα σουτ εντός παιδιάς 40% και 46%, αντίστοιχα. Για τους γηπεδούχους, διασώθηκε ο Ραντόσεβιτς με 21 πόντους και 8/12 δίποντα, ο οποίος ήταν απελπιστικά μόνος. Για τη Μπάγερν είχαν καλό παιχνίδι οι Τόμπσον με 18, Τέιλορ με 16 και Σαφάρτζικ με 12 πόντους. Ο μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού Μάλκολμ Ντιλέινι, δεν είχε καλό ματς, μετρώντας 7 πόντους και 1/10 σουτ.

Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος η Μπάγερν Μονάχου, σφράγισε μια εξαιρετική χρονιά, κατά την οποία κυριάρχησε σε εγχώριο επίπεδο και έφτασε μια ανάσα από τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας.

Μάκης Παπαντωνίου

Keywords
Τυχαία Θέματα