Ο ΛεΜπρον αποφασίζει… αλλά αργότερα

Οι απερχόμενοι πρωταθλητές Χιτ ανακοίνωσαν αρχικά ότι οι λεγόμενες «exit interviews» της σεζόν (σ.σ.: οι καθιερωμένες δηλώσεις των παικτών μετά το τέλος της χρονιάς στον Τύπο) θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, ορίστηκαν νωρίτερα και η «επόμενη μέρα» ξεκίνησε τυπικά νωρίτερα, αλλά ουσιαστικά έχει ακόμη πολύ δρόμο... Σαφώς και το σημαντικότερο θέμα των φιναλίστ του ΝΒΑ είναι η απόφαση του ΛεΜπρον Τζέιμς για το αν θα κάνει χρήση του όρου που έχει στο συμβόλαιό του και μείνει ελεύθερος την 1η Ιούλιου, ή αν θα παραμείνει για

να παίξει στην Φλόριντα τα δύο τελευταία έτη του συμβολαίου του, έναντι περίπου 40εκατ.δολ.. Την ίδια δυνατότητα έχουν και οι Ντουέιν Ουέιντ και Κρις Μπος, όμως είναι λογικό η διοίκηση του Μαϊάμι να έχει ως προτεραιότητα τον ΛεΜπρον, που πάντως άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα και παρέπεμψε την ανακοίνωσή του στο άμεσο μέλλον. Ο Τζέιμς ήταν ανάμεσα στους παίκτες των Χιτ που συναντήθηκαν με το προπονητικό τιμ και τα Μ.Μ.Ε. τα ξημερώματα της Τετάρτης (18/6) και οι κόουτς της ομάδας αναμένουν, καθώς αν τα μέλη της «Big-3» αποφασίσουν να γίνουν free-agents, οι Χιτ θα έχουν για την νέα σεζόν ένα μόνο εγγυημένο συμβόλαιο (σ.σ.: Νόρις Κόουλ).

Ο ΛεΜπρον, πάντως, σε περίπτωση που αποφασίσει να μείνει ελεύθερος, μπορεί να υπογράψει νέα 5ετή συμφωνία με το Μαϊάμι, έναντι 129εκατ., ενώ η μάξιμουμ προσφορά που μπορεί να λάβει από άλλη ομάδα, βάσει της νέας σύμβασης εργασίας, είναι 96εκατ. για 4 χρόνια. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως θα ανακοινώσει την απόφασή του έπειτα από ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του και αποκάλυψε -όπως βεβαίως ήταν λογικό- ότι θα συναντηθεί πρώτα και με τους Ουέιντ και Μπος. «Αυτή είναι μία κουβέντα που θα κάνω πρώτα με τον Ντουέιν και τον Κρις. Αυτό, νομίζω πως είναι το πιο σωστό. Πιστεύω πως έχουμε κερδίσει το δικαίωμα να μιλήσουμε μεταξύ μας και ειλικρινά δεν ξέρω αυτή τη στιγμή τι σκέφτεται ο Ντουέιν και τι πιστεύει ο Κρις. Θα δούμε τι θα γίνει...». σχολίασε ο σταρ του Μαϊάμι, που συμπλήρωσε πως «η φετινή απόφαση είναι σαφώς πιο εύκολη από εκείνη του 2010», όταν άφησε το Κλίβελαντ για το Μαϊάμι, εξηγώντας ότι «τότε τα πάντα ήταν εκτός ελέγχου και έχω μάθει το μάθημά μου από εκείνη την υπόθεση. Δεν έχω πια ανάγκη να ακούω τι λέει ο καθένας». Μάλιστα, τόνισε πως στην επικείμενη συνάντηση και με τον πρόεδρο των Χιτ, Πατ Ράιλι, «δεν έχω να περιμένω και πολλά, γιατί ξέρω τι έχει να προσφέρει και σε τι στοχεύει ο οργανισμός. Γνωρίζω τι θα ρίξουν στο τραπέζι και για την ώρα εγώ δεν είμαι έτοιμος να μιλήσω συγκεκριμένα. Όταν συναντηθούμε, θα είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για όλα. Δεν είμαι τώρα σε θέση να πω κάτι. Δεν λέω ότι θα μείνω και ελεύθερος ή όχι. Είμαι τυχερός που μπορώ να έχω τον έλεγχο για το μέλλον μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα