Τέρενς Κουικ: «Ο Βαρουφάκης να γυρίσει στην Αθήνα για να κλείσει στόματα»

Ο έμπειρος δημοσιογράφος χαρακτηρίζει «μη επιτρεπτή» τη συμπεριφορά του προέδρου του Μέρα 25 και τον καλεί να κάνει μία κίνηση για να «κλείσει στόματα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο 

Ο Δημοσιογράφος Τέρενς Κουικ καλεί τον Γιάνη Βαρουφάκη να φύγει από την Αίγινα και να συνεχίσει την καραντίνα του στην Αθήνα

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη ο λόγος: Δικό του πρόβλημα αν τον χαρακτηρίζουν ως ένα άκρως εκκεντρικό άτομο. Ή και αλαζονικό, ακόμα.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν θέλει να γράφει το όνομά του με

ένα (ν). Δεν ήμουνα Ληξίαρχος στο τόπο που γεννήθηκε.

Το ότι ταυτίστηκε με τον Σόιμπλε στην προσπάθεια του Γερμανού για τη δραχμοποίηση της Ελλάδας, την οποία και κόντεψε να τινάξει στον αέρα με τα καμώματά του το α’ εξάμηνο του 2015, είναι ένα γνωστό πολύ σοβαρό πολιτικό ζήτημα, που δεν είναι σήμερα θέμα του άρθρου μου για την αφεντιά του.

Αλλά αυτό που σίγουρα με απασχολεί και ταυτόχρονα αφορά όλους πολίτες, είναι τα μηνύματα που μας έστειλε από την Αίγινα.

Ότι ως βουλευτής θεωρεί τον εαυτό του υπέρτατη δύναμη. Οτι ως αρχηγός κόμματος (και βουλευτής φυσικά) μπορεί να γράφει τους νόμους με διάφορες δικαιολογίες. Ότι σε μία άκρως εφιαλτική περίοδο, μπορεί να συμπεριφέρεται ως πολιτικός με απείθεια, παραβαίνοντας έκτακτες αποφάσεις του κράτους, που σκοπό έχουν την προστασία ανθρώπινων ζωών.

Η απόβασή του στην Αίγινα σαφώς δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και χωρίς τις προβλεπόμενες συνέπειες.

Παράνομη μετακίνηση αφού δεν έφερε το Ε1 της μόνιμης κατοικίας. Άρνηση επίδειξης της αστυνομικής ή βουλευτικής του ταυτότητας. Άρνηση υπακοής σε υποδείξεις των εντεταλμένων οργάνων του κράτους, εν προκειμένω Λιμενικοί, που έχουν σαφείς οδηγίες/εντολές για προάσπιση του αντικορονοϊκού αγώνα του κράτους και της υγείας των πολιτών. Παράβαση συγκεκριμένων διατάξεων του κανονισμού της Βουλής, που αφορούν τη συμπεριφορά των εκπροσώπων του.Το ΛΣ ήδη ξεκίνησε το σχηματισμό της σχετικής Δικογραφίας. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν δικαιούται να σφυρίξει αδιάφορα. Αυτεπάγγελτα πρέπει να φέρει τη περίπτωση Βαρουφάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Και αυτή ας κρίνει.

Α, και να μη το ξεχάσουμε. Να απαντήσει το Λιμενικό αν του βεβαίωσε το πρόστιμο των 300 Ευρώ. Όχι ότι θα πονέσει τον συγκεκριμένο, αλλά για να τηρηθούν όλα τα νόμιμα που εκείνος θέλει να παραβλέπει με τις δικαιολογίες που επικαλείται.

ΥΓ1: Η δικαιολογία που βρήκε να αναρτήσει, ούτε το πουλάκι του Twitter μπορεί να πείσει, που ακόμα κάνει τσίου – τσίου από τα γέλια. Γιατί άλλο μόνιμη κατοικία κι άλλο εξοχικό.ΥΓ2: Το αρμόδιο Υπουργείο ή το Αρχηγείο του ΛΣ να διευκρινίσει αν είχε γίνει ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, έλεγχος εγγράφων στον Γιάνη Βαρουφάκη, ΠΡΙΝ μπει στο πλοίο. Αν επέδειξε, όχι το πρωϊνό εισιτήριο από Αίγινα, αλλά το Ε1.ΥΓ3: Ο ίδιο ο Γιάνης Βαρουφάκης να ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ το Ε1.ΥΓ4: Το Κόμμα του, με την γραφική ανακοίνωση που εξέδωσε, απλά κάνει τη ΜΕΡΑ, νύχτα. Καλύτερα να το απέφευγε. Εκθέτει τη κατάσταση, όχι 25, αλλά απείρως περισσότερες φορές.ΥΓ5: Παρά το οτι ισχυρίζεται (το είπε στη τηλεοραση) οτι ήταν στην Αίγινα πριν από τα τελευταία μέτρα και ήλθε για δουλειά στην Αθήνα (στη Βουλή), αυτη η δικαιολογία δεν του επέτρεπε την επιστροφή του. Αυτό ισχύει για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες. Δεν εμπίπτει στις κατ’ εξαίρεση διατάξεις. Ούτε ισχύει η δικαιολογία του ίδιου Νομού (Αττικής). Με αυτη τη λογική θα είχαν πλημμυρίσει ΟΛΑ τα νησιά του Αργοσαρωνικού που οι Αθηναίοι έχουν εξοχικά. Το Ε1 είναι το σημείο αναφοράς. Τίποτα άλλο.ΥΓ6: Ως Αρχηγός Κόμματος και Βουλευτής, ΟΦΕΙΛΕΙ να δίνει παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή. Αν θέλει να κλείσει στόματα, ας επιστρέψει σήμερα για Πάσχα. στη μόνιμη κατοικία του στην Αθήνα. Κερδισμένος θα βγει.
Keywords
Τυχαία Θέματα