Κορονοϊός Καταυλισμός Ρομά στη Λάρισα: Ελάχιστα τα κρούσματα, δείχνουν τα πρώτα τεστ

Κορονοϊός Καταυλισμός Ρομά στη Λάρισα:  Σύμφωνα με το Onlarissa.gr, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, δήλωσε πως στα 133 δείγματα που εξετάστηκαν σε τοπικό επίπεδο – τα υπόλοιπα περίπου 200 θα εξεταστούν από τον ΕΟΔΥ και θα ανακοινωθούν πιθανότατα το πρωί του Σαββάτου – βρέθηκαν μόλις 3 θετικά κι ένα ακόμη που όμως δεν αφορά τη συγκεκριμένη δειγματοληψία (αφορά σύνηθες μεμονωμένο περιστατικό). Σε ότι αφορά την καταγγελία του προέδρου

του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Ντίνου Γιαννακόπουλου, ότι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα λήψης τόνισε πως θα εξεταστεί η διαστρωμάτωση των εξετάσεων, αλλά πρόσθεσε πως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως η πρώτη εικόνα είναι αισιόδοξη.

Χτες μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Αγοραστός δήλωσε: “Αν χρειαστεί μπορεί να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη στον οικισμό. Είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση διαχείρισης της κρίσης”. “Αν δεν καταλάβουν ότι είναι δικό τους πρώτα το πρόβλημα στα παιδιά τους στις οικογένειες τους, ίσως πάμε σε πιο δραστικά μέτρα. Υπάρχουν και άνθρωποι που το είχαν καταλάβει ότι είναι στα σπίτια και μας τηλεφωνούν” αλλά και άλλοι που λένε ότι «ο ιός δεν μας πιάνει εμάς”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Επίσης, χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δήλωσε: “Σήμανε συναγερμός και πήραμε όλες τις αποφάσεις με την κήρυξη του οικισμού της Νέας Σμύρνης σε καραντίνα. Ταυτόχρονα δόθηκε εντολή να μεταβούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της ΓΓΠΠ, για να προβούν σε περίπου 200 ελέγχους γύρω από την περιοχή που παρουσιάζει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο”. Είπε πως οι 20 θετικοί έχουν μεταφερθεί σε δομή εκτός της υπό καραντίνα περιοχής, ενώ υπάρχει σχέδιο ώστε οι ευπαθείς ομάδες να μεταφερθούν σε άλλους χώρους εκτός καραντίνας.

Είπε επίσης ότι θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και σε Τύρναβο, Φάρσαλα και Σοφάδες, ενώ κλείνει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα