Ταινίες τηλεόραση σήμερα: Τί θα παρακολουθήσουμε στην tv [vids & pics]& pics}

Ταινίες τηλεόραση σήμερα: Το πέμπτο και το έκτο επεισόδιο της μίνι σειράς του BBC “Πόλεμος και Ειρήνη” βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο του Λέο Τολστόι, προβάλλει το βράδυ η ΕΡΤ 2, στις 21:00. Η σειρά είναι σκηνοθετημένη από τον Τομ Χάρπερ και πρωταγωνιστούν πολύ καλοί ηθοποιοί όπως οι Πολ Ντέινο, Λίλι Τζέιμς, Τζέιμς Νόρτον, Τζιμ Μπρόντμπεντ, Τζίλιαν Άντερσον,

Στίβεν Ρία, Μπράιαν Κοξ, Έιντ Έντμοντσον, Ρεμπέκα Φροντ, Γκρέτα Σκάκι, Τομ Μπερκ, Ματιέ Κασοβίτς, Τάπενς Μίντλετον, Ολίβια Ρος.

Βρισκόμαστε στο 1805, όταν συναντάμε για πρώτη φορά τον Πιέρ (Πολ Ντέινο), τη Νατάσα (Λίλι Τζέιμς) και τον Αντρέι (Τζέιμς Νόρτον), όλοι τους μέλη της απαστράπτουσας αριστοκρατικής τάξης της Αγίας Πετρούπολης, που αναζητούν διακαώς το νόημα της ζωής τους. Καλόκαρδος, αλλά αλλόκοτος ο Πιέρ, νόθος γιος του πλουσιότερου ανθρώπου στη Ρωσία, θέλει να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Γοητευτικός και γενναίος ο Αντρέι, απογοητευμένος από την επιπολαιότητα της ζωής του, αναζητεί έναν σκοπό, ενώ η όμορφη και πνευματώδης Νατάσα αναζητεί την πραγματική αγάπη.

Επίσης, στις 23:00 στο κανάλι της Βουλής, προβάλλεται το “Παρίσι Τέξας” του Βίμ Βέντερς, με τους Χάρι Ντιν Στάντον, Ντίν Στόγκουελ και Ναστάζια Κίνσκι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Είναι μία ιστορία περιπλάνησης ενός άνδρα με αμνησία που αρνείται να μιλήσει, με στόχο την αναζήτηση της γυναίκας του που έχει εξαφανιστεί. “Διανύοντας τη δική του απόσταση από το «γερμανικό» ξεκίνημα μέχρι το έντονο φλερτ με την Αμερική του ονείρου και του σινεμά, ο Βέντερς, σε σενάριο Σαμ Σέπαρντ, διαλογίζεται πάνω στη νοσταλγία, τη μοναξιά και την αποξένωση, αδειάζοντας τον χώρο και πλουτίζοντας τον κινηματογραφικό χρόνο αντίστροφα – με αφαίρεση και εσωτερική ματιά. Ακούγεται διανοουμενίστικο το όλο εγχείρημα που βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα το 1984 στις Κάννες, αλλά ξεπερνάει τον σκόπελο της ταινίας στο μυαλό του σκηνοθέτη και γίνεται μια συναρπαστική, μοναδική, έντονη εμπειρία, όπως και η μουσική του Ράι Κούντερ” γράφει ο κριτικός κινηματογράφου,  Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

Πιο maintstream επιλογή, “Ο Εξολοθρευτής” με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ προβάλλεται στην ΕΡΤ1 στις 01:00. H πλοκή αφορά ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ που έρχεται από το μέλλον για να εξοντώσει τη μητέρα του μελλοντικού ηγέτη των ανθρώπων στον πόλεμό τους εναντίον των μηχανών. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 26 Οκτωβρίου του 1984. Από τη στιγμή της κυκλοφορίας της, έλαβε πολύ θετικές κριτικές, οι οποίες μεταξύ άλλων εκθείαζαν τις σκηνές δράσης, την αφήγηση και την ερμηνεία του Σβαρτσενέγκερ, που ήταν ιδανικός στον ρόλο του. Είχε και υψηλές εισπράξεις, φτάνοντας σχεδόν τα 79 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Στις 03:00 στο Star, προβάλλεται άλλη μία ταινία που αφορά ένα δυστοπικό μέλλον, το “Mad Max: Απόδραση από το Βασίλειο του Κεραυνού“. Ο πολιτισμός έχει καταρρεύσει και οι άνθρωποι έχουν επιστρέψει σε πρωτόγωνη κατάσταση αλληλοεξόντωσης, ενώ βασιλεύει το χάος, η πείνα και ο πόλεμος.

Στο Open, στις 21:00 προβάλλεται το “Δύο Εβδομάδες Προθεσμία” με τους Χιου Γκραντ και Σάντρα Μπούλοκ κομεντί που βασίζεται κυρίως στο προφίλ των δύο ηθοποιών. Στις 22:00 προβάλλεται στην ΕΡΤ 3 η γαλλική ταινία “Αλμπέρ Καμύ” για την ζωή του διάσημου γάλλου συγγραφέα, μέσα από τα μάτια των γυναικών της ζωής του. Σκηνοθετημένη από τον Λοράν Ζαουί, με τους Στεφάν Φρες, Ανούκ Γκρίνμπεργκ, Αγκάθα Ντρον.

Keywords
Τυχαία Θέματα