Εθνικό Θέατρο παραστάσεις online: 25 και 26 Απριλίου «Συρανό ντε Μπερζεράκ» «Του Κουτρούλη ο γάμος» [Links]

Εθνικό θέατρο παραστάσεις online: «Mένουμε σπίτι» με τον Πολιτισμό! Με αυτό το σύνθημα συνεχίζει του Εθνικό Θέατρο τις διαδικτυακές δράσεις – προβολές παραστάσεων που έχουμε αγαπήσει στο www.n-t.gr και στο www.culture.gr.

Τρεις είναι οι παραστάσεις που μπορείτε να δείτε άμεσα και οι τρεις είναι καταπληκτικές.

«Συρανό ντε Μπερζεράκ», η παραμυθένια «ηρωική κωμωδία» του Εντμόν Ροστάν (1897) έρχεται
να μας θυμίσει τα μεγάλα και ωραία της ύπαρξης, τον έρωτα, τη φιλία, τη μεγαλοψυχία σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου με τον ίδιο στο ομώνυμο ρόλο και τη Λένα Κιτσοπούλου στο ρόλο της Ρωξάνης. Αχτύπητο ντουέτο! Θα προβάλλεται: Σάββατο 25, από 1 μ.μ., έως την ίδια ώρα της Κυριακής 26 Απριλίου.

«Του Κουτρούλη ο γάμος» (1845), ο πλούσιος ράφτης Εμμανουήλ Κουτρούλης (Νίκος Καραθάνος), χάρη στον πανούργο υπηρέτη του (Μανόλης Μαυρομματάκης), χρίζεται υπουργός, ικανοποιώντας τη ματαιοδοξία της αγαπημένης του Ανθούσας (Γαλήνη Χατζηπασχάλη) και του πατέρα της (Νίκος Χατζόπουλος). Απόλαυση η σπιρτόζικη σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου. Θα προβάλλεται: Kυριακή 26, από 2 μ.μ., έως και την ίδια ώρα της Δευτέρας 27 Απριλίου.

«Ο Πρίγκιπας και ο φτωχός» της Τζέμα Κένεντι σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου. Το έργο βασίζεται στο μυθιστόρημα του Μαρκ Τουαίην και στην εκδοχή που προτείνει η υπεύθυνη για το «Μικρό Εθνικό», με εργαλείο την αφήγηση και με τα ζωντανά σώματα των ηθοποιών, ενεργοποιείται η φαντασία και βοηθούν να διερευνήσουμε τις ανθρώπινες σχέσεις, την έννοια της ενσυναίσθησης αλλά και το καθρέφτισμα που αποτελεί η κάθε μας επαφή με τους άλλους. Θα προβάλλεται: Παρασκευή 24, από τις 12 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα του Σαββάτου 25 Απριλίου.

Δείτε τις στο www.n-t.gr και στο www.culture.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα