Έλενα Ακρίτα Εργατική Πρωτομαγιά: Η απάντηση στον Στέλιο Πέτσα για τα πρόστιμα

18:23 1/5/2020 - Πηγή: Flash.gr

Έλενα Ακρίτα Εργατική Πρωτομαγιά: Η δημοσιογράφος απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο σχετικά με το ενδεχόμενο να επιβληθούν πρόστιμα σε όσους διαδήλωσαν σε δρόμους και πλατείες. Πιο αναλυτικά, η κυρία Ακρίτα μέσω του λογαριασμού της στο facebook θυμίζει στον Στέλιο Πέτσα ορισμένα περιστατικά και επίσης ορισμένες «άστοχες» δηλώσεις του στο παρελθόν, αναφορικά με τη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε φορτηγό έξω από το Μέγαρο

Μαξίμου, για τη μετάβαση πιστών στις εκκλησίας, αλλά και για τα διθυραμβικά άρθρα ΜΜΕ αναφορικά με πρόσφατη διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, όπου τηρήθηκαν τα ίδια μέτρα ασφαλείας με το ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά, η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα στο Facebook:

«Καλό μήνα κύριε Πέτσα. Δηλώσατε ότι θα επιβληθούν πρόστιμα στο #ΠΑΜΕ και στο #ΚΚΕ. Τρία πραγματάκια αν μού επιτρέπετε.

1.) Όταν το φορτηγό με την Αλκηστη έφτασε στο Μαξίμου, βγήκε έξω ο Πρωθυπουργός κι έγινε αυτή η κοσμοσυρροή χωρίς μάσκες και χωρίς αποστάσεις, οι συγκεντρωμένοι εκεί πλήρωσαν ή θα πληρώσουν τα ανάλογα πρόστιμα;

2.) Όταν ερωτήθηκατε τι sms στέλνουμε για εκκλησία, μάς προτρέψατε να παραβιάσουμε τα μέτρα, να στείλουμε το 6 (σωματική άσκηση) και από σπόντα να πάμε ανάψουμε κερί. Απλή υπενθύμιση μετά την σημερινή δήλωσή σας.

2.)Συνετό θα ήταν κύριε Πέτσα, πριν κάνετε οποιαδήποτε δήλωση να ενημερώσετε ορισμένα ΜΜΕ να κατεβάσουν τα διθυραμβικά άρθρα για την προ 10ημερου διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, όπου οι συγκεντρωμένοι τήρησαν ακριβώς τα ίδια μέτρα ασφαλείας με το ΠΑΜΕ


Σημειώνεται πως σε προηγούμενη ανάρτησή της στο facebook, η κυρία Ακρίτα είχε θυμίσει το «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα» του Ηλία Ηλιού, τη φράση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς που είχε πει το 1962.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μίλησε στο OPEN για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις, ανήμερα της εργατικής Πρωτομαγιάς και τον κίνδυνο που ελλοχεύει να υπάρξει πισωγύρισμα σε σχέση με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο θέμα του κορoνοϊού μέχρι σήμερα. Το συμφέρον της εργασίας είναι η έξοδος από την κρίση τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, ενώ είπε ότι θα είναι αντιμέτωποι με πρόστιμα όσοι συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις σήμερα καθώς -όπως τόνισε- ότι ισχύουν και σήμερα τα περιοριστικά μέτρα και παραβιάζουν τον νόμο. «Αν θέλουμε να προστατέψουμε τον κόσμο της εργασίας τον φέρνουμε όσο γίνεται κοντά στη δουλειά του, δεν το απομακρύνουμε από αυτήν» συμπλήρωσε.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο συμπληρωματικό μέτρο που αφορά στη προστασία της μάσκας και της υποχρεωτικής χρησιμοποίηση αυτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα