''δεν κανει πισω η κυβερνηση στο θεμα των πλειστηριασμων''...

12:21 3/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Ανυποχώρητα εμφανίζονται τα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έναντι των απαιτήσεων των δανειστών, εμμένοντας στις «κόκκινες γραμμές» που έχουν θέσει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος.
Τόσο στο Μαξίμου ...
όσο και στη
Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν άδικη την απαίτηση της τρόικας το κόστος της προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από τους πλειστηριασμούς να την επωμίζεται το κράτος και όχι το τραπεζικό σύστημα.
Γιατί, όπως λένε, τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών τα πλήρωσε και τα πληρώνει ο ελληνικός λαός και γιατί η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών σήμερα είναι πολύ καλύτερη από πολλών ευρωπαϊκών ώστε να μην ισχύει το επιχείρημα της τρόικας ότι το υφιστάμενο καθεστώς στην Ελλάδα καθυστερεί την εξυγίανση τους.
Και εδώ ακριβώς εδράζεται και το έντονο ενδιαφέρον της τρόικας για το θέμα των πλειστηριασμών. Η τρόικα, λένε όσοι γνωρίζουν, τρέμει στην κυριολεξία το ενδεχόμενο να χρειαστούν οι τράπεζες και νέο πακέτο στήριξης.
Πέραν τούτου στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν ότι υπάρχει «κατάχρηση» του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και γι' αυτό χαμηλώνουν τα κριτήρια ώστε να ενταχθεί κάποιος σε καθεστώς προστασίας.
Ωστόσο, στέλεχος της κυβέρνησης επιμένει ότι όχι μόνο δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις αλλά δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να υπάρξει συμφωνία μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων αρκεί, όπως λέει, να κάνει λίγο πίσω η τρόικα.
Ενδεικτικές του κλίματος μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας είναι και οι σημερινές δηλώσεις του Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπου τύπου του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Όλι Ρεν, σύμφωνα με τις οποίες ουδέποτε η τρόικα ζήτησε να μείνουν απροστάτευτες οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Δηλώσεις που έγιναν την ίδια ώρα που ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευαγγ. Βενιζέλος έκανε λόγο για τη δημιουργία μιας «άδικης» διεθνούς ατμόσφαιρας, που θέτει αρνητικά στο επίκεντρο την Ελλάδα και την μεταρρυθμιστική της βούληση.
Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, στο 24ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η τρόικα αλλά και οι πολιτικές ηγεσίες της ΕΕ «δημιουργούν μια άδικη διεθνή ατμόσφαιρα για τη χώρα που υπονομεύει την εθνική προσπάθεια».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα