Η Περιφέρεια Αττικής στο πλευρό των Ατόμων με προβλήματα όρασης

Εγκατάσταση 296 σύγχρονων ηχητικών

Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται προς όλους τους πολίτες της Αττικής και ιδιαίτερα στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες ΑμΕΑ, και σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, το τελευταίο διάστημα εγκατέστησε 296 σύγχρονες ηχητικές διατάξεις για τη διευκόλυνση της διέλευσης

ατόμων με προβλήματα όρασης από διαβάσεις πεζών με φωτεινούς σηματοδότες.

Οι παραπάνω διατάξεις τίθενται ήδη σταδιακά σε λειτουργία, αφού πρώτα προηγηθεί σε κάθε διάταξη επιτόπια αυτοψία των αρμοδίων της Περιφέρειας και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών για την επιλογή και ρύθμιση των ήχων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Συνδέσμου.

Η συνολική δαπάνη που απαιτήθηκε για την παραπάνω παρέμβαση (υλικά και εργασίες) ανέρχεται σε περίπου 110.000 Ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Λίγα λόγια για τις ηχητικές διατάξεις: Διευκολύνουν την ασφαλή διέλευση των τυφλών ατόμων από σηματοδοτούμενες διαβάσεις πεζών, παράγοντας ήχους ειδικά επιλεγμένους από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών κατά τη διάρκεια της πράσινης ένδειξης του σηματοδότη πεζών. Για την αποφυγή ηχορύπανσης και δημιουργίας όχλησης στους περιοίκους κάθε φορά που κάποιος τυφλός επιθυμεί να διασχίσει τη διάβαση, η παραγωγή των ήχων γίνεται μόνο με χρήση ειδικών ασύρματων τηλεχειριστηρίων με τα οποία έχει ήδη εφοδιάσει τους ενδιαφερόμενους η Περιφέρεια Αττικής.

Συνολικά, περίπου 1.000 ηχητικές διατάξεις λειτουργούν σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας Αττικής, που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση της καθημερινότητας και της ελεύθερης και ασφαλούς μετακίνησης και εκείνων των συμπολιτών μας που έχουν προβλήματα όρασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα