Βολες βενιζελου κατα τροικας...

10:35 3/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Θέλουμε πραγματική αναγνώριση των θυσιών και των αντοχών του ελληνικού λαού και όχι πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που «κανιβαλίζουν» τις μακροοικονομικές προοπτικές, δήλωσε...
ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.
Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε έγκαιρη συζήτηση, προ των ευρωεκλογών, για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, ενώ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν «παιδαγωγικοί
λόγοι» για τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις, μετά από όσα επιτύχει η Ελλάδα.
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας: «το λιγότερο που θέλουμε είναι, όχι αδικαιολόγητες προκλήσεις ως προς την αντοχή της κοινωνίας, της δημοκρατίας μας και βεβαίως της ίδιας της πραγματικής οικονομίας της χώρας. Πόσο κρίσιμο ζήτημα είναι οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού μέσα σ’ αυτή την εικόνα;» διερωτήθηκε, διαβεβαιώνοντας ότι δεν είναι καθόλου κρίσιμο, καθώς ό,τι λέει η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τις ελληνικές συστημικές τράπεζες.
Το πρόβλημα των ελληνικών τραπεζών, δήλωσε, δεν είναι τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών. Βεβαίως και υπάρχει πρόβλημα με μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια επεσήμανε και πρόσθεσε ότι είναι επείγουσα ανάγκη οι τράπεζες να επανασυνδεθούν με την ελληνική πραγματική οικονομία. Ωστόσο τόνισε ότι οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας του φτωχού δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο.
Επίσης, αναφέρθηκε και στην άρση των εγγυήσεων ομαδικών απολύσεων, λέγοντας ότι δεν έχει λογική μια τέτοια συζήτηση.
Αυτό που θέλουμε, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, δεν είναι μια πολιτική διαπραγμάτευση που μας κάνει χάρες σε οικονομικό επίπεδο, αλλά μια οικονομική διαπραγμάτευση με έγκυρους και ευφυείς θεσμικούς συνομιλητές που είναι νομιμοποιημένοι, αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και που δεν έχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα