Οικονομικη αρωγη του δημου θεσσαλονικης για τη μεταφορα της σορου της 13χρονης...

11:51 3/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Μέρος των εξόδων για την μεταφορά της σορού της άτυχης 13χρονης μέχρι τους Ευζώνους θα καλύψει ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο.
Η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα,...
ενημέρωσε συγκεκριμένα το Σώμα ότι το ποσό που θα διαθέσει ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι 400 ευρώ. Το σερβικό προξενείο θα αναλάβει τη μεταφορά της σορού από τα σύνορα
μέχρι το μέρος όπου θα ταφεί.
Η 13χρονη με καταγωγή από τη Σερβία, βρήκε τραγικό θάνατο από αναθυμιάσεις που προήλθαν από μαγκάλι, στο διαμέρισμα όπου διέμενε με τη μητέρας της στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης.
Σε βάρος της 54χρονης μητέρας της, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Άννα Καραμόσχογλου, απήγγειλε ποινική δίωξη, κάνοντας χρήση του άρθρου 302 παρ. 2 του Π.Κ., σύμφωνα με το οποίο, αν το θύμα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια είναι οικείος του υπαιτίου, το δικαστήριο μπορεί να απαλλάξει τον υπαίτιο από κάθε ποινή, αν πεισθεί ότι λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστη από τις συνέπειες της πράξης του δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε ποινή.
Με προφορική εντολή της εισαγγελέως η 54χρονη αφέθηκε ελεύθερη για να οδηγηθεί λίγο αργότερα στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα με την παραμονή της στην Ελλάδα. Τελικά, αποφασίστηκε να της χορηγηθεί προθεσμία 30 ημερών, διάστημα μέσα στο οποίο είναι υποχρεωμένη να αποχωρήσει από τη χώρα.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα