" ΕΠΙΜΟΝΑ " ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

17:02 27/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Νέο κύμα δημοσιευμάτων στο γερμανικό Τύπο σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, αλλά και τη δυσπιστία που γεννούν στις αγορές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας προκάλεσε η ανακοίνωση της Eurostat για...
την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2010.Ως «το πιο προβληματικό παιδί της Ευρώπης που δεν μπορεί να τηρήσει τις υποσχέσεις του», παρουσιάζει την Ελλάδα
το περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση.
Προσθέτει ότι το «βουνό», όπως το χαρακτηρίζει, του χρέους είναι μεγαλύτερο από ό,τι αναμενόταν, και τονίζει ότι απομένει μόνο η δυνατότητα αναδιάρθρωσης.
Στη γερμανική έκδοση των Financial Times αναφέρεται ότι η ελληνική δημοσιονομική τρύπα είναι μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν. Επικαλείται δηλώσεις του οικονομολόγου και μέλους του συμβουλίου των εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης Λαρς Φελντ, ο οποίος τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Η Frankfurter Neue Presse επισημαίνει ότι η χώρα μας «δεν τρέχει σε Μαραθώνιο, αλλά βρίσκεται σε μια Οδύσσεια και κανείς δεν γνωρίζει εάν θα φτάσει στον προορισμό της».
Σημειώνει ακόμη ότι για το ενδεχόμενο αυτό προειδοποιεί ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρκ επισείοντας τον κίνδυνο που συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
«Και αυτά», όπως υποστηρίζει, «μολονότι η Αθήνα έκανε μεγαλύτερες περικοπές από ό,τι αναμενόταν, περιορίζοντας πέρυσι τις δημόσιες δαπάνες από το 52,9% στο 49,5% του ΑΕΠ». Τα παραπάνω, παρατηρεί η εφημερίδα, συνιστούν απόδειξη «του φαύλου κύκλου, στον οποίο έριξε την ελληνική οικονομία η συνταγή της ΕΕ και του ΔΝΤ», ενώ την ίδια ώρα, όπως σημειώνει «οι ακραίες προσπάθειες περικοπών πνίγουν τη χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα