Σταύρωση χωρίς ανάσταση για την κυβέρνηση

17:00 27/4/2011 - Πηγή: 24wro
Εικόνα αποσύνθεσης εμφανίζει η κυβέρνηση μερικά εικοσιτετράωρα...
μετά τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα.
Μπιρμπίλη εναντίον Παπακωνσταντίνου, Καρτάλης εναντίον Μπιρμπίλη, Αθανασιάδης εναντίον Παπακωνσταντίνου και πάει λέγοντας…
Την ώρα που τα spreads «αφηνιάζουν» για ακόμη μία φορά σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο η κοινοβουλευτική ομάδα και το κόμμα δείχνει να κρατάει αποστάσεις περισσότερο από ποτέ.
Οι φόβοι για νέες διαρροές και γκρίνιες υψηλών
τάσεων γίνονται μεγαλύτεροι, ενόψει κιόλας της επίσκεψης των τροικανών τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας.
Επίσης η εξειδίκευση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος προβλέπεται να δημιουργήσει νέες εντάσεις, την ώρα που το οικονομικό επιτελείο εμφανίζεται πλέον αδύναμο να αντιδράσει στις παρούσες συνθήκες.
Η ανάγκη για ένα θεαματικό βήμα είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Ο ανασχηματισμός, λένε έμπειρα κυβερνητικά στελέχη, θα ήταν μια λύση, αλλά αμέσως μετά αναρωτιούνται: «για πόσο όμως;».
Από τη στιγμή που στο στόχαστρο βρίσκεται ο κ. Παπακωνσταντίνου μια τέτοια περίπτωση θα έφερνε την απομάκρυνσή του.
Από την άλλη μεριά τομείς όπως η Ενέργεια και η Ανάπτυξη που έχουν πάει πίσω θα πρέπει να ενισχυθούν εκ νέου, αν και είναι ιδιαίτερα αμφίβολο να συμβεί αυτό παρά τις εξαγγελίες, δεδομένων των νέων μέτρων που έρχονται μετά την απόκλιση του ελλείμματος από τους αρχικούς στόχους.
«Η αγορά θα στεγνώσει κι άλλο», είναι το μότο των βουλευτών που συμμετέχουν στην Επιτροπή της Βουλής για την ανάπτυξη και μάλλον έχουν δίκιο.
Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν μια αλλαγή στα πρόσωπα ή στον συντονισμό της κυβέρνησης θα ήταν αρκετή, αφού τα προβλήματα γιγαντώνονται καθημερινά και ξεπερνάνε κατά πολύ την τις δυνατότητες της χώρας.
Μία από τις παρακάτω λύσεις θα είναι αυτή που θα προκαλέσει το σοκ που απαιτείται: είτε αναδιάρθρωση, είτε εκλογές με την προοπτική κυβέρνησης συνεργασίας, είτε πολιτική λύση σε επίπεδο ΕΕ, ειδικά αν οι αγορές δεν πειστούν μετά την παρουσίαση των λεπτομερειών του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου.


newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα