"MHN ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ"!

16:47 27/4/2011 - Πηγή: Fimotro
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΝΤΕ ΓΚΡΑΟΥΕ
Από το : politcsnews.gr
"Μην φοβάστε την αναδιάρθρωση.Μπορεί να γίνει με τακτικό τρόπο" δηλώνει αποκλειστικά ο κ.Ντε Γκράουε, ρίχνοντας λάδι στην φωτιά που έχει ανάψει σχετικά με την...
αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.Ο στενός συνεργάτης του Μπαρόζο, ασκεί δριμεία κριτική στους χειρισμούς της Γερμανίας.
Θεωρεί την αναδιάρθρωση
αναπόφευκτη και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας "αβέβαιης αποτελεσματικότητας". “Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως η αναδιάρθρωση στην περίπτωση της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη, ακόμα και αν υπάρξει επιστροφή στην ανάπτυξη. Για το συμφέρον της Ελλάδας θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει το συντομότερο. Σε ότι αφορά τα 50 δις από την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας, δεν νομίζω ότι μπορούν να συγκεντρωθούν, δεν έχει σε τέτοιο βαθμό ποτέ στο παρελθόν...Αμφιβάλλω για το αν η Γερμανία θα μπορούσε να κατέβει με προτάσεις ικανές για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους...Το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, είναι άσχετο με την ουσία της κρίσης. Είναι πολιτικαντισμός της Γερμανία για την εσωτερική της κοινή γνώμη..."
"Μη φοβάστε την αναδιάρθρωση. Μπορεί να γίνει με τακτικό τρόπο, όπως σε άλλες χώρες, χωρίς μεγάλες διαταραχές στην αγορά. Στο Μεξικό έγινε με τα ‘‘Μπράντυ Μπόντς’’. Πρέπει όμως να δεχθούν τις ευθύνες τους οι δανειστές...Χρειάζεται μια νέα χρηματοδότηση, χρειάζεται και μια ευελιξία για να μπορεί ο κοινός μηχανισμός να συντονίζει τις κινήσεις, ή και να επαναγοράζει ομόλογα. Το Μεξικό δεν έπαθε και καμιά μόνιμη ζημιά..." "Είναι κακό που το βλέπουν ως ταμπού... Είναι σαν την παραδοχή της αποτυχίας... Οι σκέψεις των πολιτικών παρεμβάλλονται στην ορθολογιστική λύση.
Ο καθηγητής Πωλ Ντε Γκράουε είναι σύμβουλος του προέδρου της Κομισιόν Μπαρόζο, και οικονομικός αναλυτής στο CEPS, ένα από τα πιο επιδραστικά και έγκυρα think tanks των Βρυξελλών. Ο Βέλγος καθηγητής οικονομικών αποτελεί έναν από τους βασικούς εκφραστές της “κοινοτικής μεθόδου” και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι διαπραγματεύσεις στην ΕΕ τα τελευταία δύο χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα