Το σχισμένο συμβόλαιο με την Χρυσή Αυγή

Έχω την άποψη και την έχω καταθέσει πολλάκις εδώ μέσα πως η ΧΑ ενισχύθηκε και εξακολουθεί να ενισχύεται εκλογικά και δημοσκοπικά από συνέλληνες που κατά βάση έχουν υποστεί βαριές και ανήκεστες οικονομικές βλάβες λόγω της κρίσης. Η εκλογική και δημοσκοπική αυτή ενίσχυση δίδεται κατά την άποψή μου στην βάση ενός άγραφου συμβολαίου – υποσχετικής που λέει περίπου τα εξής:

«Εγώ ο Έλληνας ψηφοφόρος σας ψηφίζω – στηρίζω με προσδοκώμενη αντιπαροχή εσείς να εκδικηθείτε για λογαριασμό μου το σάπιο πολιτικό σύστημα που με κατάντησε παρία και χρεοκόπησε την χώρα μου. Γνωρίζω πως δεν πρόκειται

να λύσετε τα σοβαρά προβλήματα της χώρας, περιμένω όμως από εσάς τουλάχιστον να χώσετε φυλακή κανέναν κλέφτη, να συγκρουσθείτε με τους διαπλεκόμενους της ισχύος και του χρήματος, να βάλετε μέσα κανέναν μεγαλόσχημο που βούτηξε το χέρι του στον κρατικό κορβανά και τέλος, να προκαλέσετε τον τρόμο και τον φόβο στο πολιτικό σύστημα που με κατέστρεψε και με κατάντησε παρία».

Το συμβόλαιο αυτό, παρόλο που από την μεριά των ψηφοφόρων – υποστηρικτών της ΧΑ τηρήθηκε κατά γράμμα, με αποτέλεσμα να την φτάσουν στο 15% και βάλε δημοσκοπικά, από την πλευρά των εθνικοσοσιαλιστών χρησιμοποιήθηκε σαν πατσαβούρα, μην γράψω τίποτε χειρότερο.

Το μόνο που στάθηκαν τόσον καιρό ικανοί να προσφέρουν ως αντίδωρο αυτής της αφελούς πλην όμως συγκινητικής υποστήριξης οι νεοναζί της ΧΑ ήταν, περιστασιακή συνοδεία σε γριούλες, σπασμωδικές κινήσεις διανομής συσσιτίου και τροφίμων (μονάχα σε Έλληνες) που δεν φτάνουν στο χιλιοστό της προσφοράς της Εκκλησίας ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σποραδικές άνανδρες δολοφονικές επιθέσεις σε Πακιστανούς, Μπαγκλαντεσιανούς, Ινδούς και άλλους ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ λαθρομετανάστες, θρασύδειλες απειλές και απόπειρες αυτοδικίας σε λαϊκές αγορές που κόπηκαν μαχαίρι μετά την επέμβαση του εισαγγελέα, ένα ελαφρύ σφαλιαρομπουνίδι της ντροπής στον τηλεοπτικό αέρα και μάλιστα εναντίον γυναίκας αντιπάλου (η εκτόξευση του νερού στην κ. Δούρου δεν λαμβάνεται υπόψη), ένας επικός αυτοπυροβολισμός από κακή χρήση αυτόματου όπλου, διάφορες απολαυστικές πλην όμως αστείες και ατελέσφορες λεκτικές διαμάχες εντός της αίθουσας του κοινοβουλίου, και κάποιες γελοίες παρελάσεις δίκην σχολικών αγημάτων σε γυμναστικές επιδείξεις από μαυρομπλουζάδες με παντελόνια παραλλαγής και άρβυλα στα πόδια, που περισσότερο θυμηδία προκάλεσαν παρά φόβο στο σύστημα.

Και κατόπιν, το μόρφωμα αυτό των νεοναζί, διέπραξε διπλό μοιραίο λάθος που συνιστά σχίσιμο του προαναφερθέντος συμβολαίου εν μέση αγορά! Αρχικά, διέπραξε την ύβρη να αμαυρώσει το μνημόσυνο των πεσόντων στην πηγάδα του Μελιγαλά, προπηλακίζοντας μάλιστα γέροντες και συγγενείς των θυμάτων, Έλληνες τούτη την φορά και απλούς, καθημερινούς πολίτες σαν εσάς κι εμένα. Στην συνέχεια δε, σα να μην έφθανε αυτό, έφτασε στο σημείο να διοργανώσει (κατά τα φαινόμενα και τις ανακοινώσεις της αστυνομίας) το επεισόδιο στην Νίκαια, που οδήγησε τελικά ένα μέλος-φίλο της οργάνωσης στην έσχατη πράξη της δολοφονίας για πολιτικούς λόγους. Και ποιον δολοφόνησε ο εν λόγω φίλος-μέλος της ΧΑ; Έναν απλό ΕΛΛΗΝΑ πολίτη, σαν εσάς κι εμένα! Έναν φτωχό, θύμα των μνημονίων και της κρίσης σαν όλους μας!

Νομίζω πως η ΧΑ ξεπέρασε πλέον τα εσκαμμένα! Η Πολιτεία λοιπόν, θα πρέπει άμεσα να λάβει τα προσήκοντα μέτρα ώστε να τεθεί το πρόβλημα της εγκληματικής αυτής οργάνωσης στις σωστές δικονομικές του βάσεις. Από την άλλη, πιστεύω πως όσοι καλόπιστοι πολίτες υπέγραψαν – πιθανώς μέσα στην απελπισία τους –αυτό το άγραφο συμβόλαιο υποστήριξης με τους νεοναζί, θα πρέπει να ανατρέψουν τις καταπατημένες από τους εθνικοσοσιαλιστές συνθήκες, και αφού συμμαζέψουν τα συντρίμμια των προδομένων τους προσδοκιών για εκδίκηση, να στραφούν πλέον σε δημοκρατική ψήφο προς δημοκρατικούς πολιτικούς σχηματισμούς, είτε αυτοί υπάρχουν ήδη είτε θα πρέπει να δημιουργηθούν εκ του μηδενός. Αποδείχτηκε πως δεν έχουν τίποτε πια να περιμένουν από τον εθνικοσοσιαλιστικό εσμό της ΧΑ.

Akenaton

Keywords
Τυχαία Θέματα