Τα τηλεφωνήματα “καίνε” τη Χρυσή Αυγή

Σε μια κόλλα χαρτί θα τυλίξει η κυβέρνηση την Χρυσή Αυγή

Τώρα, λοιπόν, τα πράγματα έχουν σοβαρέψει. Επιτέλους, φαίνεται ότι το δημοκρατικό μας κράτος αποφάσισε να ενεργήσει συντεταγμένα και άμεσα και να χτυπήσει το αυγό του φιδιού. Με νομικά και αστυνομικά όπλα.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δείχνει ότι ο Γ. Πατέλης, επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

στη Νίκαια, τηλεφώνησε στον δολοφόνο Γ. Ρουπακιά, λίγη ώρα πριν στήσουν την ενέδρα θανάτου στον Π. Φύσσα. Τα υπόλοιπα ονόματα, τα πρόσωπα που ο ίδιος ο δολοφόνος πήρε τηλέφωνο και τους κινητοποίησε θα τα δούμε στη συνέχεια.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, που έγιναν πριν το έγκλημα δείχνουν οργανωμένη κινητοποίηση για τη συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής έξω από την καφετέρια στο Κερατσίνι, όπου δολοφονήθηκε ο 34χρονος Παύλος Φύσσας.

Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας, η σειρά των τηλεφωνημάτων θυμίζει «επιστράτευση» με ιεραρχική δομή, για την ενεργοποίηση των ομάδων που συνέκλιναν στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία.

Όλα τα τηλεφωνήματα έγιναν κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα, που παρακολουθούσε το θύμα, στην καφετέρια «ΚΟΡΑΛΙ», απ’ όπου ξεκίνησε και η ένταση, με ανταλλαγή βλεμμάτων, ανάμεσα στην παρέα του θύματος και δύο άλλων θαμώνων που αποδεικνύεται ότι είναι χρυσαυγίτες.

Μόνον ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας, Γ. Ρουπακιάς, ο οποίος ήταν στο σπίτι του, δέχτηκε και έκανε πάνω από δέκα τηλεφωνήματα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης.

Τα στοιχεία αυτό σε συνδυασμό με τα όσα είπε στην εφημερίδα «Εθνος» πρώην μέλος της οργάνωσης στην περιοχή, δίνουν νέα διάσταση. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας όταν έπρεπε να κάνει μια επιχείρηση αυτό το αποφάσιζε ο Γ. Πατέλης αλλά ο βασικός αρχηγός όλης της περιοχής είναι ο Γιάννης Λαγός, βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Ο Πατέλης έπαιρνε εντολή από τον Λαγό στον οποίο αναφέρεται για κάθε περιστατικό που γίνεται. Ο Λαγός στη συνέχεια έπαιρνε τον Μιχαλολιάκο για να λάβει εντολές. Αυτή η επικοινωνία – πυραμίδα, δείχνει ότι υπήρχε σχεδιασμός σε κάθε επιχείρηση και οι εντολές δίνονται από ψηλά και φτάνουν μέχρι τα πρωτοπαλίκαρα, ένα εκ των οποίων είναι και ο δολοφόνος Γ. Ρουπακιάς. Αυτός με τη σειρά του τηλεφωνεί στους «φουσκωτούς» φίλους του για να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν.

Έτσι έγινε και την περασμένη Τρίτη, κάτι που θα αποκαλυφθεί με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου; Θα δούμε δηλαδή σε ποιους τηλεφώνησε ο Πατέλης για να πάρει εντολή ώστε ο ίδιος με τη σειρά του να διατάξει τη δολοφονία του Φύσσα.

Σε μια τέτοια περίπτωση οι αρχές θα έχουν την ευκαιρία να ασκήσουν κατηγορίες για ηθική αυτουργία σε όλη την ιεραρχία της Χρυσής Αυγής αν αυτή διέταξε την ενέδρα θανάτου. Ακόμη χειρότερα θα είναι τα πράγματα για βουλευτές και στελέχη της οργάνωσης αν αποδειχθεί ότι είχαν στοχοποιήσει τον Φύσσα, αν δηλαδή δεν ήταν μια τυχαία δολοφονία.

Στη συνέντευξη του πρώην μέλους της οργάνωσης στη Νίκαια αποκαλύπτεται επίσης ο τρόπος οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, τα απλά μέλη, οι φουσκωτοί που παίρνουν χάπια για να φουσκώνουν, ο κλειστός και ανοικτός πυρήνας, οι βουλευτές που έχουν μοιράσει την Ελλάδα σε ζώνες ελέγχου.

Επίσης, λέει ότι ο δολοφόνος Ρουπακιάς ήταν μέλος και ήταν και δεξί χέρι του Πατέλη, του επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης, καταρρίπτοντας έτσι τον ισχυρισμό και του ίδιου του Μιχαλολιάκου ότι ήταν περιστασιακός επισκέπτης στην οργάνωση.

Αποκαλύπτει επίσης μπραβιλίκια, δηλαδή πουλάνε προστασία σε μαγαζιά καθώς και ότι η συγκεκριμένη οργάνωσης της Νίκαιας είναι αναβαθμισμένη και σκληρή, αφού παίρνει μέρος σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις και είναι στην ουσία οι «προστάτες» των συγκεντρώσεων.

Τέλος, και είναι κάτι που πρέπει να ελεγχθεί, καταγγέλλει ότι η Χρυσή Αυγή έχει «πιασμένο» αστυνομικό στη Νίκαια ο οποίος και τους λέει πληροφορίες για τη στάση της αστυνομίας.

Σήμερα, ο πρώην οδηγός του Μιχαλολιάκου, ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Αρχηγού, καταδικάστηκε σε 2,5 χρόνια φυλακή με αναστολή για τα όπλα που είχε ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή 4 ετών χωρίς αναστολή.

Η κυβέρνηση, μετά τις τελευταίες εξελίξεις κινείται άμεσα. Χθες ο Ν. Δένδιας έστειλε στον εισαγγελέα τη «μαύρη βίβλο» της Χρυσής Αυγής, δηλαδή τα 32 περιστατικά στα οποία εμπλέκονται μέλη ή και βουλευτές της οργάνωσης. Ο Άρειος Πάγος ζήτησε ήδη επανεξέταση των υποθέσεων και γιατί δεν ασκήθηκαν διώξεις. Παράλληλα, τη διερεύνηση όλων των υποθέσεων θα κάνει πλέον η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, γεγονός που δείχνει ότι η κυβέρνηση θέλει καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα.

Το ότι αναλαμβάνει η Αντιτρομοκρατική οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί τη Χρυσή Αυγή και θα την χαρακτηρίσουν ως εγκληματική οργάνωση ή ως μαφιόζικο κύκλωμα. Αν επιβεβαιωθεί η εμπλοκή βουλευτών τότε θα ασκηθούν διώξεις για κακουργήματα και φυσικά άμεση άρση της βουλευτικής τους ασυλίας.

Ωστόσο, υπάρχει και ευρύτερο σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο θα ξεπεράσει τον συνταγματικό σκόπελο που δεν επιτρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Με την άσκηση διώξεων θα μπορέσει να χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί από την ειδική νομοθεσία περί τρομοκρατίας και τα μέλη της να αντιμετωπιστούν ως τρομοκράτες ή μαφιόζοι.

Αυτό θα οδηγούσε ακόμη και σε διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης ή ακόμη και σε υποχρεωτική επιστροφή των χρημάτων που έχουν πάρει μέχρι τώρα, κάτι που άφησε να εννοηθεί μιλώντας στο ραδιόφωνο ο Μάκης Βορίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα