Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μην γίνουν εκλογές

Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή το περιβάλλον του Βενιζέλου μας λέει τώρα ότι αν γίνουν το Απρίλιο βουλευτικές εκλογές, θα είναι αδύνατο να εισπραχθούν εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους πολύτιμα έσοδα ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ !!!!

Τα έσοδα αυτά υποτίθεται ότι θα γίνουν μεσώ:

- Της εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων του τρέχοντος έτους. Οι διαδικασίες αυτές που ήδη

καθυστερούν λόγω διάλυσης των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών θα καθυστερήσουν ακόμη περισσότερο, καθώς θα καταστεί αναγκαία η περαιτέρω αναβολή τους για μετά τον Απρίλιο. Ετσι όλες οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων θα απαιτηθεί να παραταθούν για μετά τα μέσα Μαΐου, όταν εκτιμάται ότι θα έχει σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση που θα έχει προκύψει από τις εκλογές. Το αποτέλεσμα θα είναι να μην εισπραχθούν εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους πολύτιμα έσοδα ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ.

-  Της αποστολής εκκαθαριστικών σημειωμάτων για φόρους ακινήτων που δεν έχουν ακόμη εισπραχθεί, όπως είναι το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του 2009, η έκτακτη εισφορά στην ακίνητη περιουσίας του 2009, ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και του 2011. Οι διαδικασίες αποστολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των φόρων αυτών που έχουν καθυστερήσει κατά 1 έως 2 έτη θα εξακολουθήσουν να είναι «παγωμένες», αποστερώντας από τα κρατικά ταμεία τουλάχιστον άλλο 1 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα