Τα βέλη του Παυλόπουλου και άλλων γαλάζιων κατά της κυβέρνησης

Μπορεί η «Μαβίλη» να διαρρηγνύει τα ιμάτια της ότι ο Καραμανλής στηρίζει απολύτως τον Α. Σαμαρά και δεν σκοπεύει σε καμία περίπτωση να κάνει …αντάρτικο, ή να βάλλει …τρικλοποδιές στην κυβέρνηση, αλλά φαίνεται ότι τα «πρωτοπαλίκαρα» του πρώην πρωθυπουργού, μοιάζει να έχουν διαφορετική γνώμη, ή ίσως να αποδεικνύουν του λόγου το ψευδές…

Μπορεί τα σούρτα φέρτα στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή, στην οδό Μαβίλη, βουλευτών και «γαλάζιων» στελεχών, να αποδίδονται σε …κοινωνικού

χαρακτήρα επαφές και σε συνήθεις συναντήσεις, ή τα γεύματα και οι δείπνοι να προσλαμβάνουν μανδύα μη πολιτικό, αλλά οι …βολές των «Καραμανλικών» εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα και της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής, μαρτυρούν άλλες βουλές.

Χαρακτηριστική υπήρξε η τοποθέτηση του «πρύτανη» του Καραμανλικού μπλοκ, Προκόπη Παυλόπουλου, από του βήματος της Βουλής, στην συζήτηση του προϋπολογισμού. Αφού …κάρφωσε τον υπουργό οικονομικών, για την δήλωση του, ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα, σημειώνοντας με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση των πολιτών και των επιχειρήσεων, είπε ότι θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, αλλά δεν πρόκειται να στηρίξει ο ίδιος (άραγε εκφράζει και άλλους;) κανένα άλλο φορολογικό μέτρο, που θα επιδεινώνει την ήδη βεβαρημένη κατάσταση.

Παρών στα υπουργικά έδρανα δεν ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας, αλλά ο Αναπληρωτής του, Χρήστος Σταϊκούρας, τον οποίον μάλιστα ο Προκόπης Παυλόπουλος, φρόντισε να …καρφώσει λέγοντας του, ότι γνωρίζει πως έχει διαφορετική άποψη από τον υπουργό οικονομικών, για το θέμα της υπερφορολόγησης, αναδεικνύοντας έτσι την εσωτερική διαφωνία στο οικονομικό επιτελείο.

Ο στενός συνεργάτης, του Κώστα Καραμανλή, για τον οποίον αυτό που συνομολογείται από τους επαΐοντες είναι, πως όταν μιλάει, εκφράζει τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργό καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, φρόντισε να διατυπώσει τις προειδοποιήσεις του προς το Μαξίμου με πολύ κομψό τρόπο.

Ανέφερε, υπογραμμίζοντας το μάλιστα, ότι τα δεινά των μνημονίων τα κληρονόμησε η κυβέρνηση Σαμαρά, ως αποτέλεσμα της «άφρονης πολιτικής των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου», σημείωσε ότι δεν κάνει κριτική στην κυβέρνηση, αλλά εκφράζει την αγωνία του, αλλά έσπευσε να επιτεθεί στον κυβερνητικό εταίρο της Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι η συγκυβέρνηση δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ στην οποίαν θα ξεπλυθούν τα «αμαρτήματα» των κυβερνήσεων Παπανδρέου.

Του Προκόπη Παυλόπουλου προηγήθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος πρόσφατα σε συνέντευξη του έσπευσε να ορίσει τον ορίζοντας θητείας της κυβέρνησης, υποδεικνύοντας ως καταλληλότερο χρόνο εκλογών, τον ερχόμενο Μάιο, εισηγούμενος τριπλές κάλπες.

Εξάλλου, κριτική στον υπουργό Οικονομικών και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θ. Σκορδά άσκησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Βλάχος μιλώντας σήμερα στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2014. «Τυχόν αστοχία θα σημαίνει νέα μέτρα μη αποδεκτά από την κοινωνία και θα δείξουν ως υπεύθυνους αυτούς που συνέταξαν τον Προϋπολογισμό», είπε ο Γ. Βλάχος, αφού αναφέρθηκε επί μακρόν στους πλειστηριασμούς επισημαίνοντας ότι «με περισσή επιπολαιότητα και προχειρότητα άνοιξε το θέμα πριν από λίγους μήνες» (σ.σ. από τον υφυπουργό Θ. Σκορδά) και ότι η «μονή θετική ενέργεια» ήρθε από τον Πρωθυπουργό που δεσμεύτηκε για την πρώτη κατοικία. «Ποιος επιμένει στην άρση του παγώματος των πλειστηριασμών; Είναι η Τρόικα ή άλλοι που δεν θέλουν να εμφανιστούν;», ρώτησε ο κ. Βλάχος και πρότεινε «να σταματήσει κάθε συζήτηση για άρση πλειστηριασμών και να δοθεί παράταση 6 – 12 μήνες, όχι για παράταση του προβλήματος, αλλά για την μελέτη του».

Επίσης στην Βουλή, αρκετοί βουλευτές, «Καραμανλικής» κοπής και όχι μόνο, όπως ο Α. Ψυχάρης, έριξαν βέλη κατά Στουρνάρα, επιβεβαιώνοντας ότι ο «Τσάρος» για τους «γαλάζιους» είναι persona non grata και προειδοποιώντας ότι η κοινοβουλευτική μάχη για το νομοσχέδιο του φόρου των ακινήτων θα είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση, για την κυβέρνηση.

Ροβεσπιέρος

Keywords
Τυχαία Θέματα