Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στα σπίτια Μπούκουρα, Ηλιόπουλου, Γερμενή

Έρευνα στα σπίτια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Π. Ηλιόπουλου, Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα, είναι σε εξέλιξη από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Η έρευνα γίνεται με εισαγγελική παραγγελία στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας επί των απαγγελθεισών κατηγοριών για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.

Η απολογία των τριών βουλευτών ενώπιον των δύο εφετών ανακριτριών έχει προσδιορισθεί για το Σάββατο.

Χρυσή Αυγή: Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν

Σε

ανακοίνωσή της για την έφοδο της Αντιτρομοκρατικής στις οικίες των βουλευτών της, η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο από την πλευρά της για «εξευτελισμό κάθε έννοιας συνταγματικής νομιμότητας από τη χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά».

«Δεν υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος της Χρυσής Αυγής και προσπαθούν με τέτοια άθλια μέσα να μας τρομοκρατήσουν», τονίζει, σημειώνοντας ότι «η σύζυγος του βουλευτή Ηλιόπουλου, η οποία είναι έτοιμη να γεννήσει εντός των ημερών, υπέστη σοκ και χωρίς κανένα σεβασμό η χούντα του μνημονίου την πέταξε έξω από την οικία της».

Ομοίως, προσθέτει, «ο βουλευτής Γερμενής έχει μια κόρη δύο ετών και ο συναγωνιστής Μπούκουρας τρία ανήλικα παιδιά, το μικρότερο των οποίων τριών ετών, τα οποία αυτήν την στιγμή βιώνουν το χειρότερο κλίμα τρομοκρατίας».

H εφημερίδα Wall Street Journal

Φόβους ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να γίνει πιο ισχυρή από ποτέ, εάν καταρρεύσει το κατηγορητήριο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης εκφράζει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal σε νέο της δημοσίευμα για την χώρα μας.
Υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα παλεύει να κηρύξει παράνομο το φασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή», η WSJ αναφέρεται στην «επικίνδυνη» μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση για να κηρύξει παράνομη την ΧΑ, επισημαίνοντας ότι μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ελληνική αστυνομία κρατούσε τις αποστάσεις της από τους ακτιβιστές της φασιστικής κίνησης, «αντικατοπτρίζοντας τη διστακτικότητα της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας να αντιμετωπίσει την εντεινόμενη ισχύ του κινήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα