Σύμπλευση με τη ΝΔ ζητά βουλευτής του Ποταμιού

Γράφαμε χθες πως στο Ποτάμι έχουν αρχίσει να φουσκώνουν δύο όχθες για την στρατηγική κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει.

Σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης πρέπει να νιώθει ως αμήχανος κωπηλάτης σε μια βάρκα που όλο και περισσότεροι δείχνουν τάσεις φυγής.

Ακριβώς γιατί μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσονας Φωτήλας, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» εξέφρασε την άποψη πως το κόμμα του θα πρέπει να συμπλεύσει και να ενισχύσει την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι σήμερα η πολιτική δύναμη με τα περισσότερα και πιο έντονα

μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά, αυτή με το πιο καθαρό ευρωπαϊκό προφίλ και πιο σαφή προσανατολισμό προς την αποτελεσματικότητα είναι η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη. Αυτό σημαίνει και θα το προτείνω είναι αντί να δολιχοδρομούμε χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση να συμπλεύσουμε, να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Μητσοτάκη”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτήλας.

Στο ίδιο πλαίσιο υπογράμμισε πως θα πρόκειται για μία “τίμια” και “δημιουργική” συνεργασία, που δεν θα συνεπάγεται απορρόφηση, αλλά συνεργασία “σε βάση συγκεκριμένων πολιτικών συγκλίσεων”, σημειώνοντας ό,τι “είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν.

“Παράλληλα ο βουλευτής Αχαΐας τόνισε πως “εάν πραγματικά με ενδιέφερε η βουλευτική έδρα θα πήγαινα προς το ΠΑΣΟΚ”, και συμπλήρωσε ότι “με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ηγετική ομάδα που δημιουργεί πιστεύω ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να δώσουμε ένα καίριο πλήγμα στη στασιμότητα και τον λαϊκισμό”.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη σε αυτήν την ξεκάθαρη δήλωση του κ. Φωτήλα, για συστράτευση με την Νέα Δημοκρατία. Το σίγουρο είναι πως πλέον η ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού είναι δεδομένη και το Ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα