Η Βουλή των (πλαστών) αποφοίτων λυκείου!

Αυτή η χώρα δεν θα πάψει ποτέ να μας εκπλήσσει!

Απολύονται λέει επτά (7) υπάλληλοι της Βουλής λόγω πλαστών πτυχίων.

Ως εδώ άριστα και πολύ καλώς κάνουν και απολύονται. Θα ανέμενε κανείς βέβαια ότι μιλάμε για πανεπιστημιακά πτυχία, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους ή έστω ένα πτυχίο ΤΕΙ στην χειρότερη περίπτωση!

Φευ!

Στην πλειονότητα, οι απολυόμενοι υπάλληλοι της Βουλής

είχαν εμφανίσει πλαστά ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ!

Μάλιστα! Οι περισσότεροι εξ αυτών όπως φαίνεται δεν είχαν καν τελειώσει το Λύκειο και προκειμένου να προσληφθούν στην Βουλή των Ελλήνων, πλαστογράφησαν απολυτήρια Λυκείου, ένας μάλιστα από αυτούς, ισχυρίζεται εκ των υστέρων πως για να προμηθευτεί το ψεύτικο «χαρτί» πλήρωσε κάποιες χιλιάδες ευρώ σε κάποιον Λυκειάρχη!

Μέσα σε αυτή την είδηση, ξεδιπλώνεται ατόφια ολόκληρη η παθογένεια του ελληνικού πελατειακού πολιτικού συστήματος (Σύστημα ΠΑΣΟΚ) που επικράτησε στην χώρα κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Την ώρα που δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες νέοι με πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλώσσες, υπολογιστές και πλείστα όσα άλλα προσόντα είναι άνεργοι ή κυνηγούν το 500ρι μηνιαίως με το ψαροντούφεκο, την ώρα που τα καλύτερα μυαλά της χώρας ξενιτεύονται από ανάγκη εύρεσης εργασίας και ρίχνουν οριστικά μαύρη πέτρα πίσω τους, οι «Πατέρες και οι Μητέρες του Έθνους» είχαν φροντίσει και μάλλον ακόμη φροντίζουν, τα «δικά τους» παιδιά, ξαδέρφια, ανίψια, κόρες, γιοι, εγγονοί, κ.α.π. να σιτίζονται σωρηδόν και πλουσιοπάροχα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Και μάλιστα, όσοι εξ αυτών ετύγχαναν «στούρνοι», «σκεπάρνια» και «στόκοι» στα γράμματα, είχαν εξασφαλίσει την πολυπόθητη πρόσληψη, ακόμη και πλαστογραφώντας το ελάχιστο εκείνο «προσόν» που και το τελευταίο παιδί λαϊκής οικογένειας διαθέτει: το ταπεινό απολυτήριο λυκείου!

Τώρα, αν με ρωτήσετε τι υπηρεσίες πρόσφεραν όλοι ετούτοι οι πολιτικοί προστατευόμενοι των Βουλευτών μας στο Κοινοβούλιο, με μοναδικό προσόν το απολυτήριο λυκείου και αυτό πλαστογραφημένο, λυπάμαι αλλά αδυνατώ να σας απαντήσω εντός των πλαισίων της κοσμιότητας που απαιτεί η συγγραφή ενός σημειώματος για το Antinews.

Καημένε Κυριάκο, αυτό το πολιτικό σύστημα, αυτός ο δημόσιος τομέας, αυτή η διοίκηση, πολύ φοβάμαι πως δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα περιθώρια ώστε να διορθωθούν. Εκείνο που μάλλον τους ταιριάζει είναι φωτιά και τσεκούρι. Πλήρες FORMAT και κατόπιν ένα λυτρωτικό και σύγχρονο RESTART είναι το μόνο που μπορεί να βάλει μια τάξη σε αυτό τον οχετό της πελατοκρατίας και του ανεξέλεγκτου νεποτισμού.

Από την άλλη, πεδίον δόξης λαμπρό σε προσμένει σε αυτόν τον τομέα αν πραγματικά το θελήσεις. Κυρίως, από την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας από απέναντι, δεν έχει αφήσει ξάδερφο, γκόμενο, σύζυγο, ανιψιό ή εγγόνι βουλευτή ή στελέχους του που να μην του χάρισε μια αριστίνδην θέση σίτισης στο δημόσιο Πρυτανείο.

Μονάχα αυτό να καταφέρεις, λίαν συντόμως το δημοσκοπικό πλεονέκτημα θα μετατραπεί σε πλειοψηφικό ρεύμα τέτοιο, που δεν θα χρειάζεται πια να ανησυχείς αν η διεύρυνση που θα σχεδιάσεις θα είναι προς το «κέντρο», προς τα «δεξιά» ή «αμφίπλευρη».

Κυριάκο, τσάκισε αυτό το πελατειακό πολιτικό σύστημα και θα ηγεμονεύσεις για πολλά και χρήσιμα για τον τόπο πολιτικά τέρμινα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα