Στις 29 Μαρτίου θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 η Τερέζα Μέι

Η Τερέζα Μέι θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 την Τετάρτη 29 Μαρτίου, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού. Ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σερ Τιμ Μπάροου, κοινοποίησε στην ΕΕ την Δευτέρα το πρωί ότι μία επιστολή θα πρέπει να αναμένεται κατά την ημερομηνία αυτή.

Η Μέι, η οποία επισκέφθηκε σήμερα το Σουάνσι, σκοπεύει να επισκεφθεί τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Σκοτία πριν σταλεί η επίσημη κοινοποίηση με επιστολή στις 29 Μαρτίου, δήλωσε

η Ντάουνινγκ Στριτ. Πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ είχαν επανειλημμένα δηλώσει ότι η Μέι θα αναλάβει δράση για να ξεκινήσει τη διαδικασία του Brexit "μέχρι το τέλος του Μαρτίου". Προηγούμενες φήμες ότι η κίνηση αυτή θα γίνει την περασμένη εβδομάδα διαψεύσθηκαν από πηγές κοντά στην πρωθυπουργό, όταν η Νίκολα Στάρτζεον δήλωσε την επιθυμία της για ένα δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Σκωτίας, οδηγώντας σε εικασίες ότι η Μέι δεν ήθελε να εμφανιστεί υπεροπτική για το μέλλον της Ένωσης.

Ο υπουργός του Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, επιβεβαίωσε ότι το άρθρο 50 θα ενεργοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, αποκαλώντας τη διαδικασία "την πιο σημαντική διαπραγμάτευση για τη χώρα αυτή εδώ και μια γενιά". "Η κυβέρνηση είναι σαφής στους στόχους της: μια συμφωνία που να λειτουργεί για κάθε έθνος και την περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου και μάλιστα για όλη την Ευρώπη - μια νέα, θετική συνεργασία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των φίλων και συμμάχων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

Ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού δήλωσε ότι ο Μπάροου είχε μια συνομιλία με το γραφείο του Τουσκ νωρίτερα σήμερα το πρωί για να δώσει την ανακοίνωση της ημερομηνίας της ΕΕ. "Θα υπάρξει μια επιστολή, που θα κοινοποιηθεί στον Πρόεδρο Τουσκ γραπτώς, και η πρωθυπουργός έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα προβεί σε δήλωση προς το Κοινοβούλιο" είπε. "Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν εν ευθέτω χρόνω".

theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα