Ποιος πιστεύει πλέον τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του;

Γελάει το διαδίκτυο, κι όχι μόνον αυτό. Γελάει όλη η Ευρώπη με τις… διαρροές που κάνουν οι φωστήρες του Μαξίμου για τις δηλώσεις του Μ. Ντράγκι ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για νέο μνημόνιο.

Τι απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις παραπολιτικές στήλες; «Να λείπει το βύσσινο, δεν θα πάρουμε τέταρτο μνημόνιο».

Ή με τα αγγλικά Οξφόρδης του πρωθυπουργού μας:«Hey Mario,

missing the cherry».

Βροντάει ο Όλυμπος τρομάζει η Φραγκφούρτη. Είπε τέτοιο πράγμα ο Αλέξης; Το έβαλε στα πόδια από το φόβο του ο Σούπερ Μάριο; Τρέμουν την πολιτική αλλαγή στις Βρυξέλλες.

Κατ’ αρχάς, αν ο Τσίπρας λέει «όχι άλλο μνημόνιο», τότε να περιμένετε εξελίξεις στην οικονομία. Μαζέψτε κανένα ρευστό, κάντε κανένα ταξιδάκι στο εξωτερικό χωρίς επιστροφή. Ή στη χειρότερη περίπτωση πείστε τον Κιμ να πατήσει αυτό το κουμπί να γλιτώσουμε όλοι.

Ποιος πιστεύει πλέον τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του; Κανείς. Ούτε και οι ίδιοι. Αλλά και ποιος πιστεύει ότι μπορεί να διαπραγματεύεται για το καλό της χώρας;

Λέτε να πάει άλλες 17 ώρες για συζήτηση με τους Ευρωπαίους και να μας φέρει… πρόγραμμα ανάπτυξης, όπως θα το ονομάσει;

Δεν θέλουμε ούτε να το σκεφτόμαστε. Φοβόμαστε και με την ιδέα ότι ο Τσίπρας θα είναι ο επόμενος διαπραγματευτής με τους δανειστές.

Αλλά και οι ξένοι τρέμουν με τον πρωθυπουργό μας. Είναι τόσο… σκληρός και απαιτητικός, τους έκανε τόσα χρόνια τα μούτρα κρέας που δεν ξέρουν από πού θα τους έρθει η σφαλιάρα. Ήδη οι πληροφορίες λένε ότι ο Μ. Ντράγκι κρύφτηκε και ψάχνει να βρει τι σημαίνει «να λείπει το βύσσινο».

Μετά το «eaten the camel and now have the queue» έρχεται και το βύσσινο για να μας… τελειώσει.

Τι ζούμε Θεέ μου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα