Κρίνεται εκ νέου η υπόθεση των "στημένων" αγώνων στο ποδόσφαιρο

Εκ νέου θα κριθεί η υπόθεση των "στημένων" αγώνων στο ποδόσφαιρο μετά την αναίρεση για νομικούς λόγους που άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών το οποίο κατά πλειοψηφία με ψήφους 2 έναντι 1, παρέπεμπε σε δίκη για την κατηγορία της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος (κακούργημα), τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς και άλλα πρόσωπα του ποδοσφαίρου.

Με το ίδιο βούλευμα μετατράπηκε η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης σε

βαθμό κακουργήματος στο πλημμέλημα της σύστασης και συμμορίας. Επίσης ο κ. Μαρινάκης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που του είχαν αρχικά αποδοθεί για απάτη, εκβίαση (τετελεσμένη και σε απόπειρα) καθώς και για ηθική αυτουργία σε έκρηξη, σχετικά με την υπόθεση της έκρηξης σε φούρνο διαιτητή στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση του φούρνου δεν ασκήθηκε αναίρεση κατά της απαλλαγής.

Εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην ίδια υπόθεση παραπέμπονται συνολικά 27 ακόμη άτομα παράγοντες του ποδοσφαίρου και άλλοι για διάφορα αδικήματα, που σχετίζονται με τα παράνομα στοιχήματα και τους στημένους αγώνες.

Τον τελικό λόγο θα έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα