Προσωρινή (;) εμπλοκή στην υπογραφή της συμφωνίας πώλησης του ΟΛΘ

Ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε για την προγραμματισμένη για σήμερα υπογραφή της συμφωνίας πώλησης του ΟΛΘ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, τα εμπλεκόμενα μέρη συμφώνησαν "για λόγους ανωτέρας βίας που αφορούν την τράπεζα Promsvyazbanκ, εκδότη της εγγυητικής επιστολής της συναλλαγής”, να αναβάλουν την υπογραφή της αγοραπωλησίας μετοχών του 67% του ΟΛΘ

για την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.

Πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ η παραπάνω επιλογή "επιβλήθηκε απρόσμενα και απρόβλεπτα λόγω σημερινής απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας να θέσει υπό καθεστώς προσωρινής διαχείρισης την παραπάνω τράπεζα”.

Για να προχωρήσει η υπογραφή της συμφωνίας θα πρέπει μέχρι την επόμενη εβδομάδα να αντικατασταθεί και να εκδοθεί νέα εγγυητική επιστολή ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, ότι για λόγους ανωτέρας βίας που αφορούν την τράπεζα Promsvyazbanκ, εκδότη της εγγυητικής επιστολής της συναλλαγής, αναβάλει την υπογραφή της αγοραπωλησίας μετοχών του 67% του ΟΛΘ για την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 18.00.

Η παραπάνω επιλογή επιβλήθηκε απρόσμενα και απρόβλεπτα λόγω σημερινής απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας να θέσει υπό καθεστώς προσωρινής διαχείρισης την παραπάνω τράπεζα.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα