Στον «αέρα» η πώληση του ΟΛΘ: Κατέρρευσε η ρωσική τράπεζα

19:41 15/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Εμπλοκή στο παρά πέντε της υπογραφής της σύμβασης αγοραπωλησίας για το 67% του ΟΛΘ, μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του προτιμητέου επενδυτή.

Πρόκειται για την κοινοπραξία που απαρτίζουν η γερμανική εταιρεία DIEP, η γαλλική Terminal Link (CMA) και η Belterra (συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη), και η οποία είχε πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό προσφέροντας τίμημα 231,92 εκατ. ευρώ.

Ενώ σήμερα επρόκειτο να πέσουν οι υπογραφές το ΤΑΙΠΕΔ με ανακοίνωσή του

ενημερώνει ότι για λόγους ανωτέρας βίας αναβάλλεται η σχετική διαδικασία για την ερχόμενη Πέμπτη. Φαίνεται ότι η εμπλοκή οφείλεται σε … ρώσικο δάκτυλο και συγκεκριμένα στην εγγυητική επιστολή που είχε εκδώσει η κοινοπραξία από την ρωσική τράπεζα Promsvyazbanκ. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, σήμερα η συγκεκριμένη τράπεζα έπειτα από απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας τέθηκε υπό καθεστώς προσωρινής διαχείρισης.

Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι εθνικοποιεί την Promsvyazbank, το ένατο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της χώρας, προκειμένου να το σώσει από την κατάρρευση. Η τράπεζα θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και θα λαμβάνει επιπλέον στήριξη ρευστότητας.

Το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα ανήκει στους αδελφούς Dmitry και Alexei Ananiev.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:
Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει πως κατόπιν συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, ότι για λόγους ανωτέρας βίας που αφορούν την τράπεζα Promsvyazbanκ, εκδότη της εγγυητικής επιστολής της συναλλαγής, αναβάλει την υπογραφή της αγοραπωλησίας μετοχών του 67% του ΟΛΘ για την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 18:00.

The post Στον «αέρα» η πώληση του ΟΛΘ: Κατέρρευσε η ρωσική τράπεζα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα