Απάτη που ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ στον ΟΣΕ από υπαλλήλους του Οργανισμού

Οκτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ, αρκετοί από τους οποίους υψηλόβαθμοι, κατηγορούνται για συμμετοχή σε πολυμελές κύκλωμα που εξαπατούσε τον Οργανισμό ζημιώνοντάς τον πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ.

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας προχώρησε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη σύλληψη 19 ατόμων (μεταξύ των οποίων τα 3 αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, που είναι Ρομά,

καθώς και 8 υπάλληλοι του ΟΣΕ)με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε σπείρα που είτε έκλεβε το προς εκποίηση υλικό του ΟΣΕ πουλώντας το ως σκράπ είτε, με τη συνδρομή επίορκων υπαλλήλων του Οργανισμού, "έστηνε" διαγωνισμούς για την πώληση υλικών του ΟΣΕ, αγοράζοντάς τα σε χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες τιμές.

Παράλληλα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 11 άτομα μεταξύ των οποίων 2 υπάλληλοι του ΟΣΕ και ένας της ΔΕΗ.

Η παρουσία της υπόθεσης έγινε σήμερα από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Ανδρέα Αποστολόπουλο και την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ Ιωάννα Ροτζιώκου.

Όπως τόνισαν ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Νίκος Τόσκας, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι σταθμοί του Μετρό θα φυλάσσονται από 200 αστυνομικούς συνολικά.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα