Οι Τούρκοι βομβάρδισαν συριακό έδαφος – Έκτακτη Σύνοδος του ΝΑΤΟ

(Ανανεωμένο) - Η Τουρκία βομβάρδισε σήμερα στόχους εντός του συριακού εδάφους σε αντίποινα για την επίθεση με όλμους που προέρχονταν από τη Συρία και προκάλεσε τον θάνατο πέντε αμάχων σε τουρκική παραμεθόριο κοινότητα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταίπ Ερντογάν.

«Η επίθεση αυτή αποτελεί μία άμεση απάντηση των ενόπλων δυνάμεών μας, οι οποίες βομβάρδισαν κατά μήκος της μεθορίου στόχους που είχαν εντοπισθεί από τα ραντάρ», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Ερντογάν.

Σε έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ, που έγινε έπειτα από αίτημα της Τουρκίας, η οποία ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 4, οι χώρες-μέλη, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους, προς την Τουρκία, για την επίθεση με όλμους που δέχθηκε τουρκικό χωριό, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άμαχοι.

Σε μια τελευταία εξέλιξη αργά το βράδι, και μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, η Δαμασκός, σε μια σαφή κίνηση να εκτονώσει την κρίση, δήλωσε ότι θα ερευνήσει το πως και από που, έγινε η επίθεση σε τουρκικό έδαφος.

Ο υπουργός Πληροφοριών της Συρίας, Ομράν Ζοαμπί, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον τουρκικό λαό, δηλώνοντας παράλληλα, ότι η χώρα του σέβεται την εδαφική κυριαρχία των γειτονικών χωρών, τονίζοντας ότι και αυτές οι χώρες, οφείλουν να σεβαστούν την κυριαρχία της Συρίας.

Keywords
Αναζητήσεις
content
Τυχαία Θέματα