Ο Καπελέρης δεν ήξερε τίποτα για τον … φόνο

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, με το δεν είδα, δεν ξέρω, δεν άκουσα, προσπαθεί να πείσει τη Βουλή ότι δεν ήξερε τίποτε για το φόνο. Είπε ότι -άκουσον, άκουσον- άτυπα πήρε μερικά ονόματα της λίστας των 2000 μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Παπακωνσταντίνου, για να βρεί το φορολογικό προφίλ αυτών των ατόμων και τίποτε παραπέρα.

Ομολόγησε πάντως, ότι στην αρχή του 2011 έλαβε μέρος σε μια σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, στην οποία αναφέρθηκε

ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια Επιτροπή ειδικών για τη διερεύνηση της λίστας. Η Επιτροπή αυτή, βέβαια, ουδέποτε έγινε.

Από την όλη του κατέθεση, πάντως, κατέστη σαφές ότι προσπαθούσε να ρίξει το μπαλάκι στον Παπακωνσταντίνου, άνθρωπος του οποίου πάντως ήταν ο ίδιος στο ΣΔΟΕ.

Αναφερόμενος εξάλλου στην υπόθεση Καρούζου, ο κ. Καπελέρης κατέρριψε το επιχείρημα του Ν. Χατζηνικολάου ότι επί 1,5 χρόνο συγκάλυπταν τις καταγγελίες Ζωγραφάκη : “Το ΣΔΟΕ κάλεσε τον κ. Καρούζο τον Ιούνιο του 2010 μετά από φορολογική καταγγελία που είχε καταθέσει ο κ. Ιωσήφ Λιβανός. Ξεκίνησαν άμεσα οι έλεγχοι και τον Ιανουάριο του 2011 «επεβλήθησαν πρόστιμα και δημεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία. Αυτό το λέω για όσους σήμερα μιλούν για κουκούλωμα“.

Επισήμανε επίσης ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση το ΣΔΟΕ δεν είχε στοιχεία εμπλοκής πολιτικών προσώπωνενώ σημείωσε ότι στην πορεία των ερευνών κατατέθηκε μήνυση εναντίον του από τον κ. Γιάννη Ζωγραφάκη για καθυστέρηση ερευνών. Τότε ζήτησε έκθεση από τις υπηρεσίες οι οποίες του παρέδωσαν υπόμνημα για όλες τις ενέργειες και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στον κ. Καρούζο…!

Keywords
Τυχαία Θέματα